Alaptalanul vádaskodnak Tarlós István ellen Karácsonyék
Alaptalanul gyanúsította meg korrupciós vádakkal Tarlós Istvánt Kerpel-Fronius Gábor. A volt főpolgármester elmondta, a július elején tett feljelentés kapcsán a rendőrség bűncselekmény hiányában nem nyomoz, vagyis szerinte Kerpel-Fronius magát a bizottságot is alaptalanul nevezte el korrupciós ügyeket vizsgáló testületnek.
2020. augusztus 27. 22:41

A volt főpolgármester szerint megalapozatlanul használta Kerpel-Fronius Gábor a „korrupciógyanús” kifejezést – számolt be róla az ATV szerdán. Tarlós István szerint megvalósulni látszik, amit két hónapja jósolt: minden összejövetel után várható sajtófelhajtás, ahol okkal vagy ok nélkül lelkekre ható kulcsszavak hangozhatnak el.

A volt főpolgármester arra reagált, hogy ma tartotta meg első ülését a Karácsony Gergely főpolgármester vezette Fővárosi Közgyűlés baloldali többsége által életre hívott bizottság, amely az elmúlt ciklusok nyolc nagyberuházását – 4-es metró építése, 3-as metró felújítása, Bálna rendezvényközpont építése és állami kézbe adása, állatkerti biodóm, kerületi fizetőparkolás, elektronikus jegyrendszer, Rác-fürdő és a patkánymentesítési tender – vizsgálná.

„Nem is rossz offenzív stratégia 2022-re” – jegyezte meg Tarlós.

A volt főpolgármester megismételte: a rendőrség a fővárosi testület által vizsgálandó ügyekben tett feljelentését elutasította, arra való tekintettel, hogy jelenleg nem látnak korrupciógyanús ügyeket.

A Magyar Nemzet korábban megírta: a Tarlós István egykori főpolgármester hivatali idejéhez köthető projekteknél nem merül fel a korrupció gyanúja. Erről a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája tájékoztatta Tarlóst, aki korábban maga tett feljelentést több olyan beruházással kapcsolatban, amelyet a jelenlegi baloldali városvezetés emlegetett korrupciógyanúsként.

magyarnemzet.hu
MTI Hírfelhasználó