Totális káoszba fulladt Budapest közlekedése
A hatalmas káosz kialakulásában nagy szerepe lehetett annak, hogy a Nagykörúton mindenféle koncepció nélkül festették fel a bicikliutakat, majd egy részüket le az elmúlt napokban.
2020. szeptember 1. 13:29

Óriási dugók alakultak ki a budapesti belvárosban a szeptember 1-i iskolakezdés napján. A hatalmas káosz kialakulásában nagy szerepe lehetett annak, hogy a Nagykörúton mindenféle koncepció nélkül festették fel a bicikliutakat, majd egy részüket le az elmúlt napokban. A budapesti közlekedési káosszal kapcsolatban megkerestük a főpolgármestert is.

Bedugult Budapest az iskolakezdésre. Komoly torlódásokat okoztak a főváros reggeli és délelőtti közlekedésében az autósok elől elzárt sávok. Csak lépésben lehetett haladni a Nagykörúton a Petőfi híd és az Oktogon között, emellett az Üllői út a Népliget és a Kálvin tér közötti szakasza is járhatatlanná vált.

A dugó miatt sokan csak késve értek be az iskolába vagy a munkahelyükre. Karácsony Gergelyék az iskolakezdés reggelére sem szüntették meg teljesen az autós közlekedést akadályozó kerékpársávokat. Fontos tudni, hogy a nyáron a főpolgármester úgy vezette be a biciklis szakaszokat, hogy azt előtte nem bocsátotta semmilyen társadalmi vitára. Semmilyen egyeztetés nem volt a biciklisávokról - KÉP: HIRLING BÁLINT - ORIGO

A HírTV tudósításában elhangzott, hogy a Blaha Lujza tér egy kiemelten fontos kereszteződése a Nagykörútnak, itt keddtől egészen a Petőfi hídig lehet használni mind a négy sávot. A szélső két sávot a Karácsony Gergely vezette főváros még áprilisban engedte át a kerékpárosoknak. 

Teljesen beállt a belváros - Kép: HIRLING BÁLINT - ORIGO

Az aszfaltra felkerültek az ezt jelző piktogramok is, amelyek a kint maradt jelzőtáblákkal együtt egyaránt zavaróak lehetnek. A tudósító hozzátette, hogy a Blaha Lujza tértől a Nyugati térig viszont marad a régi rend, a szélső sávokat csak a kerékpárosok használhatják.

Kovács András

origo.hu
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Ismét kiderült: a Momentum nemzetáruló!
  Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke közleményben reagált az ellenzéki párt újabb nemzetárulására.
 • A migránskvóta fenyegetése fennmaradt
  Magyarország nem támogatja az Európai Bizottság új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagját, az ugyanis arra kényszerítheti Magyarországot, hogy bevándorlókat fogadjon be - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott pénteki interjújában.
 • Rétvári: a köznevelés a természetvédelmet szolgálja
  Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken, a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.
MTI Hírfelhasználó