Karácsonyék ajánlhatták Bíró Lászlót képviselőjelöltnek
Sem Gyurcsány Ferencék, sem az MSZP, sem a Párbeszéd nem reagált arra, hogy az antiszemita kijelentéseiről elhíresült Bíró Lászlóról, az ellenzék szerencsi közös jelöltjéről az is kiderült: egykori alkalmazottait lelövéssel fenyegette meg. Információink szerint egyébként Bírót a Karácsony Gergely–Szabó Tímea párttárselnök páros vezette Párbeszéd ajánlotta az ellenzék közös jelöltjének.
2020. szeptember 5. 21:56

Nemhogy nem határolódtak el tőle, a baloldali pártok még csak reagálni sem voltak hajlandók lapunk megkeresésére arra, hogy közös Borsod megyei, szerencsi jelöltjükről, a rasszista, antiszemita kijelentéseiről elhíresült, jobbikos Bíró Lászlóról most az is kiderült: egykori alkalmazottait lelövéssel fenyegette meg. Valójában azonban semmi újdonság nincs abban, hogy az önmagukat a legeurópaibbnak, a demokraták demokratájának nevező Gyurcsány Ferencék (DK), Tóth Bertalanék (MSZP), Szabó Tímeáék és Karácsony Gergelyék (Párbeszéd) hallgatnak, hiszen a baloldalon már régóta elfogadott az ilyen és ehhez hasonló ügyek elhallgatása, illetve a fenyegetőzések alkalmazása.

Legutóbb éppen Gyurcsány Ferenc fenyegette meg hamisítatlan bolsevik módon Vidnyánszky Attilát – és rajta keresztül az egész jobboldali közösséget – , mert a Kossuth-díjas rendezőt nevezték ki a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökének. „Most nincs mit tenni. Készülni kell. Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek. Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz” – írta a közösségi oldalán a DK elnöke, amitől szokás szerint egyetlen baloldali párt sem határolódott el.

Korábban nemhogy bocsánatot nem kért érte, hanem büszkén megerősítette álláspontját Niedermüller Péter, a DK alelnöke, Erzsébetváros polgármestere, mely szerint a fehér, keresztény heterosze­xuális ­férfiak „rémisztő képződmények”, akik között „azért nők is vannak”.

Következmények nélkül maradtak a baloldalon a szintén DK-s László Imrének, Újbuda polgármesterének szavai is, miszerint Adolf Hitler megérdemelte, hogy 1938-ban a Time magazin az év emberének választotta. Szerinte elvitathatatlanok a náci diktátor Németországért tett cselekedetei.

Ugyancsak hallgattak a baloldalon, amikor az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó lepatkányozta a kormányt támogató választópolgárokat. A szocialisták később Patkányinvázió Budapesten címmel hivatalos videót is közzétettek, amiben egyebek mellett azt az olvasói kommentet is idézték, amely szerint „szükség van az irtásra, főleg a Lendvay utcában és környékén” – utalva a Fidesz-székházra.

Nemrég a DK-ból a Momentumhoz igazolt önkormányzati képviselő, Szarvas Koppány Bendegúz kívánta lámpavasra a Fidesz politikusait. „Járványkezelés Fidesz módra. Nehéz erre szalonképesen reagálni, inkább csak úgy fogalmazok: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért.” – írta közösségi oldalán a momentumos politikus, ami ugyancsak elfogadható volt a baloldal számára.

Mindeddig egyedül a Szanyi Tibor vezette Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom tiltakozott Bíró László indítása ellen, a párt ezért Tóth Ádám személyében saját jelöltet állított. Információink szerint egyébként Bírót a Karácsony Gergely–Szabó Tímea páros vezette Párbeszéd ajánlotta az ellenzék közös jelöltjének.


 
magyarnemzet.hu
  • EURO-2020 - Nyolcvannégy percig tartott a müncheni csoda
    A magyar válogatott hiába vezetett kétszer is, végül 2-2-es döntetlent játszott a német csapat vendégeként Münchenben a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének szerdai zárásán, így negyedikként zárt a csoportjában, és kiesett.
  • Magyarország fényekben
    Magyar nemzeti színekkel világított az ország a Németország-Magyarország labdarúgó-mérkőzés alatt 2021. június 23-án.
  • Orbán Viktor: az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes
    "Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz" - áll Orbán Viktor miniszterelnöknek az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.
MTI Hírfelhasználó