Ma kezdődött volna az Eucharisztikus Kongresszus
Ha nem a koronavírus határozta volna meg 2020-at, szeptember 13-án, vasárnap kezdődne a budapesti katolikus világtalálkozó.
2020. szeptember 13. 00:33

Budapesten keresztül üzen a világ

Rendhagyó előtalálkozó a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében jegyében

Az Eucharisztikus Világkongresszust előkészítő titkárság az eredeti időpontban - 2020. szeptember 13-20 között - videósorozatot indít. A kisfilmekben, amelyeket Erdő Péter bíboros személyes hangvételű felvezetői előznek meg,  a világ öt kontinenséről tizenegy, a Kongresszusra meghívott előadó mondja el gondolatait és tartja bennünk a lelket ezekben az embert próbáló időkben. 

Az online előtalálkozó nézőit Erdő Péter bíboros, prímás köszönti. A főpásztor fontosnak nevezte, hogy imádságban együtt reflektáljunk arra a nagy élményre és megrázkódtatásra, amit a járvány számunkra jelentett. A videóüzenetet ITT nézheted meg.

 https://www.youtube.com/watch?v=GXyrl66Giyk

 

gondola
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Együtt újra sikerülni fog
  A Magyar Nemzetnek írt cikkében Orbán Viktor – egyebek mellett – a liberálisok módszereiről, a kereszténydemokrácia jövőjéről, valamint a soron következő választásról is szót ejt.
 • Magyarország járványügyi készültség állapotában van
  Magyarország járványügyi készültség állapotában van. Ahhoz, hogy ne kelljen bevezetni további szigorításokat, rendkívül fontos, hogy azt a néhány szabályt, amit ma bevezettünk azt szigorúan tartsa be mindenki – mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatóján.
 • Megkezdi őszi ülésszakát a parlament
  Az Országgyűlés ma kezdi meg őszi ülésszakát. A képviselők összesen két órában tehetnek fel azonnali kérdéseket a kormány tagjainak.
MTI Hírfelhasználó