Ma kezdődött volna az Eucharisztikus Kongresszus
Ha nem a koronavírus határozta volna meg 2020-at, szeptember 13-án, vasárnap kezdődne a budapesti katolikus világtalálkozó.
2020. szeptember 13. 00:33

Budapesten keresztül üzen a világ

Rendhagyó előtalálkozó a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében jegyében

Az Eucharisztikus Világkongresszust előkészítő titkárság az eredeti időpontban - 2020. szeptember 13-20 között - videósorozatot indít. A kisfilmekben, amelyeket Erdő Péter bíboros személyes hangvételű felvezetői előznek meg,  a világ öt kontinenséről tizenegy, a Kongresszusra meghívott előadó mondja el gondolatait és tartja bennünk a lelket ezekben az embert próbáló időkben. 

Az online előtalálkozó nézőit Erdő Péter bíboros, prímás köszönti. A főpásztor fontosnak nevezte, hogy imádságban együtt reflektáljunk arra a nagy élményre és megrázkódtatásra, amit a járvány számunkra jelentett. A videóüzenetet ITT nézheted meg.

 https://www.youtube.com/watch?v=GXyrl66Giyk

 

gondola
  • Alapjogokért Központ: Csak a bizonytalanság biztos
    A baloldal érdeke egyértelműen az, hogy az előválasztás komoly nézeteltérésektől mentesen, botrányok nélkül valósuljon meg, éppen ezért egyelőre egységesnek, szolidárisnak mutatkoznak, azonban a lehetséges jövőbeni konfliktusok már körvonalazódnak – fejti ki a Magyar Nemzetnek készített elemzésében Tóth Erik.
  • Burgenlandi indiánok
    A trianoni reflexek kitűnően működnek osztrák barátaink lelkületében is.
  • Hazánk a harmadik legjobban átoltott ország Európában
    – Nehéz hetek várnak ránk, ezért az sem zárható ki, hogy szükség lesz további járványügyi intézkedések bevezetésére – mondta az operatív törzs hétindító sajtótájékoztatóján Müller Cecília
MTI Hírfelhasználó