Magyar civil hálózatot kell szőni
A jó hír, hogy rengeteg nemzeti érzelmű, valóban civil szervezet létezik Magyarországon. A feladat: a többi civil szervezetet meg kell ismerni, tevékenységüket követni kell, egymás rendezvényeit látogatni kell, egymás iránt bizalmat kell építeni.
2020. szeptember 15. 08:35

Ahhoz, hogy valaki exportálni tudjon kritikát, intellektuális felkészültség, rátermettség és politikai érzék szükséges. Ez egyre inkább hiányozni látszik a magyarországi szélsőségből. Ezért kritikáját már nem exportálja, hanem az amerikai spkulánstőkéből finanszírozott hálózatokban megfogalmazott gondolatokat importálja. Mráz Ágoston Sámuelnek, a Nézőpont Intézet igazgatójának tett föl kérdéseket a Gondola.

- Igazgató úr, az osztrák szélsőséges, Gerald Knaus a migráció kapcsán vezetője volt az európai migrációs politika kidolgozásának, a kötelező kvóta ötletének. Ennek a „civil" figurának a gondolatait a hálózat által korrumpált európai uniós politikusok vették át, és kezdték hangoztatni. Ha társadalmak által választott politikusok titokban tőzsdespekuláns által pénzelt akciókban vesznek részt, ez nincs összhangban a paragrafusokkal. Ilyen esetben a rendőrségnek vagy az ügyészségnek kell lépnie?

- Nem, ilyen esetben a választóknak kell lépniük. A politika lényege az emberek többségének meggyőzése arról, hogy mi jó a nemzet egészének. A kommunisták anno a vita betiltásával, ellenfeleikkel szembeni erőszakkal, a liberálisok a médiában kiépített erőfölényükkel, Gyurcsány Ferenc pedig az igazság egyes részleteinek elhallgatásával, azaz választási csalással próbálta a választókat befolyásolni.

Knaus - okto.tv

Az elrettentő példák ellenére, még ha a demokrácia lábbal tiprói adnak leckét demokráciából, akkor is az egyetlen helyes út a játékszabályok betartásával, erős érvekkel, jól szervezetten, következetes programmal, kompetens vezetőkkel a választások megnyerése, s nem a perlési politizálás. Utóbbi lassú, körülményes és a jogszolgáltatás nem mindig igazságszolgáltatás.


- Miközben Gyurcsány Ferenc valóban irányítja a magyarországi baloldalnak az egyesülési folyamatát, a hatalomszerzés vágyától vezérelve, hogy 12 év után vissza tudjon térni a hatalomba, ettől még elképzelhető, hogy ő az európai nemzetközi baloldal egyik aktora csupán, aki fegyelmezetten követi az ottani döntéseket. Minthogy 2015-ben a gyurcsányi hazugságpolitika rögtön sulykolni kezdte az irracionális propagandát: a migránsoknak – szó szerint hangzott el – „segíteni kell", vélhető-e, hogy nem kérdőjeles, nem vagylagos, hanem teljesen egyértelmű a hazugságrém szerepe?

- A hálózati működés lényege, hogy nincs egyetlen feje, még a Soros-hálózat is csak a balliberális globális háló egyik halmaza. Ráadásul a hálón belül a tagok néha aktorok, néha vezetők, máskor pedig csak passzív résztvevők vagy éppen toborzók. A bolsevikok kitanulták és tökélyre fejlesztették a hálózati működést. Gyurcsány Ferenc alakítója a magyar baloldal működésének, a hatalomvisszavételi kísérletnek, de a globális baloldali hálóban valóban nem jelentős tényező, az ott megfogalmazott szempontoknak csak meg akar felelni.

Gyurcsány - flagmagazin.hu

- Az itthoni szélsőségesek, miközben még maguk is érezték, hogy ez a magyar társadalomban elfogadhatatlan, évekig belebonyolódtak abba, hogy migrációpárti politikát folytassanak. Erre a szélsőségre azonban így is sok ezer félrevezetett polgár szavazott az önkormányzati választáson. Mit tehetnek a valódi, tehát nem külföldről pénzelt civil szervezetek – köztük a Balassi Kard Művészeti Alapítvány – azért, hogy minél több magyar polgár felismerje: a korrumpált szélsőség árt a társadalomnak, semmiképp sem szabad erre a felbérelt extremitásra szavazni?

- Az ellenféltől mindig tanulni kell, de nem tartalmi, hanem módszertani kérdésekben. A nemzeti érzelmű civil szervezeteknek ugyanolyan hálózatot kellene kiépíteniük, mint Soros Györgynek sikerült a nemzetkritikusok esetében.

Soros - chicagotribune.com

A jó hír, hogy rengeteg nemzeti érzelmű, valóban civil szervezet létezik Magyarországon. A feladat: a többi civil szervezetet meg kell ismerni, tevékenységüket követni kell, egymás rendezvényeit látogatni kell, egymás iránt bizalmat kell építeni. Egy szó mint száz, egymás között interakciókat kell felépíteni. Három kicsi szervezet külön-külön gyengeség, de együttműködve egy nagy szervezetté válik. Ezt kívánom Önöknek is!

gondola
  • Nyomorban élők helyzetével élt vissza a Jobbik ózdi jelöltje?
    A hat ellenzéki párt arra szövetkezett, hogy nem csak egy egyszerű kormányváltást hajtanak végre, hanem egyben korszakváltást is, amely „felszámolja a Fidesz végtelenül aljas és primitív mentalitását és eszközeit”. Sajnos több jel mutat arra, hogy a Jobbik ózdi jelöltjének, Farkas Péter Barnabásnak nem sikerült ezt a mértéket megugrania.
  • Visszalép a zuglói előválasztástól az MSZP-s Tóth Csaba
    Visszalép az előválasztási indulástól az MSZP-s Tóth Csaba – jelentette be ő maga a „Mi történt?” címmel meghirdetett sajtótájékoztatóján. Tóth felolvasott egy nyilatkozatot, amelyben arról beszélt, hogy olyan támadások érték, amelyek ellen nem volt módja védekezni és támogatói is kihátráltak mögüle.
  • Közeleg a 10. Szemrevaló
    Október 7-17. között a Művész moziban, majd Debrecenben, Pécsett és Szegeden rendezik meg az immár 10. SZEMREVALÓ│SEHENSWERT FILMFESZTIVÁL-t. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete a német nyelvterület legfrissebb filmjeiből ad ízelítőt, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. Idén 12, túlnyomó részt díjnyertes alkotást vetítenek, köztük két Ezüst Medvével méltatott filmet, az Én vagyok a te embered című romantikus sci-fi vígjátékot és Christian Petzold filmjét, a Hableányt, de láthatjuk majd többek között Svájc idei Oscar-nevezettjét, a Húgocskámat, az Arthur & Claire-t Josef Haderrel, és A saját lifttel a pokolba című filmet Daniel Brühl rendezésében és főszereplésével. Október 18-26. között országosan a Művész Távmoziban (online: film.artmozi.hu) lesznek elérhetőek a legjobb németnyelvű alkotások. A jegyek elővételben már szeptember 30-ától elérhetőek.
MTI Hírfelhasználó