Be sem léphet Eszenyi
2020. szeptember 16. 09:34

Két hónapja Rudolf Péter, a Vígszínház új igazgatója még bejárást engedélyezett elődjének, Eszenyi Enikőnek a teátrum területére, most viszont meggondolta magát a direktor – közölte a PestiSrácok.hu a Blikk információi alapján.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész az általa rendezett darabok próbáit csak videón nézheti meg, majd e-mailen írhatja meg véleményét – olvasható a Blikk cikkében, írja a PestiSrácok. Miután Rudolf Péter meghallgatta a művészeti tanács, a szakszervezet és a Vígszínház vezető munkatársainak véleményét, úgy döntött, Eszenyi Enikő nem mehet be a műsoron tartott rendezéseinek felújítópróbáira. A volt igazgató a felújítópróbákról videófelvételeket kap, majd az észrevételeit elektronikus levélen keresztül juttathatja el a színháznak – adta hírül az RTL Híradó. A teátrum eddig nem erősítette meg, de nem is cáfolta a sajtóértesülést.

 

Tizenegy évig vezette a színházat

Eszenyi Enikő 11 éven át volt a Vígszínház igazgatója, rendezője és színművésze, de amikor a posztot ismét megpályázta, kitört a botrány, ezért a szerződéses a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész visszavonta színházigazgatói pályázatát. Néhány hete lezárult a fővárosi önkormányzat által az ügyben kezdeményezett vizsgálat, amelynek eredményét nem közölték.

Három darabja maradt műsoron

Eszenyi Enikő eddig 28 darabot rendezett a Vígszínházban, illetve a teátrum kötelékéhez tartozó Pesti Színházban. Ezek közül három maradt műsoron, az egyiket betegség miatt nem tűzték műsorra. A Mágnás Miska október 6-ától, A diktátor pedig november 21-étől lesz újra látható – írta meg a PestiSrácok.hu.

PestiSrácok: Rudolf Péter kitiltotta Eszenyi Enikőt a Vígszínházból

mandiner.hu
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Iskolai menza: változás a járvány miatt
  A járvány egészségügyi kockázatának csökkentése érdekében minden iskola több területre kiterjedő ajánlást kapott, amelynek fontos része az iskolai étkeztetésre vonatkozó javaslatsor is.
 • Költő a szavakkal festett képekről
  Amióta az eszemet tudom, mindig versbe voltam zárva. Úgy szoktam megfogalmazni, hogy körülöttem az élet prózában zajlik, de én versben gondolkodom. A költő számára más életfilozófiát jelölt ki a Teremtő.
 • Németország meghívót küldött a migránsoknak 2015-ben
  A német politika és sajtó "meghívót küldött" a migránsoknak 2015-ben, pedig egy ilyen döntést egyedül nem hozhatott volna meg - mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a XXI. Század Intézet által kedden rendezett, a Facebookon követhető beszélgetésen.
MTI Hírfelhasználó