Videóüzenet az erdélyi magyaroknak
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes választási üzenete az erdélyi magyarokhoz.
2020. szeptember 16. 12:46

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke személyes videóüzenetet intézett az erdélyi magyar közösséghez a romániai önkormányzati választásokra.

Üzenetében kiemelte, hogy a román pártok a magyar szavazókat akarják megszerezni, de nem érdekli őket a magyar közösség. Az esélytelen magyar jelöltek csak magyar szavazatokat visznek el, de a magyar közösség ügyét nem mozdítják elő - értékelte a helyzetet. Hangsúlyozta: az RMDSZ az egyetlen olyan politikai szervezet, amely képes a romániai magyar emberek védelmére. A videó végén minden romániai magyart arra buzdít: szeptember 27-én szavazzanak bizalmat a Szövetségnek!

A videó itt megtekinthető:

https://www.youtube.com/watch?v=DAw10NuKptE

  • A Jogi Könyvszalon gyarapíthatja közös tudásunkat
    A francia mintára létrejött Magyar Jogi Könyvszalon hozzájárulhat közös tudásunk gyarapításához és a közéleti vitakultúra színvonalának emeléséhez - mondta köszöntőjében az államfő a hagyományteremtő szándékkal megszervezett, jogi könyveket bemutató első ilyen rendezvényen.
  • Növelni kell a szülőföld megtartó erejét
    Növelni kell a szülőföld megtartó erejét, mert az elmúlt harminc évben 25 millió munkavállaló távozott Nyugat-Európába Kelet- és Közép-Európából, és ez az elvándorlás legalább ezermilliárd eurójába került az érintett országoknak - erről is beszélt Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Salgótarjánban.
  • Hazudtak, akik a CEU bezárásával kampányoltak
    Orbán Viktor kormányfő úgy fogalmazott: "Kizökkent az idő! Konferenciát tartottak Budapest belvárosában, mégpedig a CEU épületében, a Nádor utcában." "Évek óta azt hallom a liberális politikusoktól és az őket támogató médiumoktól, hogy a magyar kormány bezáratta, és elüldözte az egyetemet Budapestről" - jegyezte meg.
MTI Hírfelhasználó