Videóüzenet az erdélyi magyaroknak
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes választási üzenete az erdélyi magyarokhoz.
2020. szeptember 16. 12:46

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke személyes videóüzenetet intézett az erdélyi magyar közösséghez a romániai önkormányzati választásokra.

Üzenetében kiemelte, hogy a román pártok a magyar szavazókat akarják megszerezni, de nem érdekli őket a magyar közösség. Az esélytelen magyar jelöltek csak magyar szavazatokat visznek el, de a magyar közösség ügyét nem mozdítják elő - értékelte a helyzetet. Hangsúlyozta: az RMDSZ az egyetlen olyan politikai szervezet, amely képes a romániai magyar emberek védelmére. A videó végén minden romániai magyart arra buzdít: szeptember 27-én szavazzanak bizalmat a Szövetségnek!

A videó itt megtekinthető:

https://www.youtube.com/watch?v=DAw10NuKptE

 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Iskolai menza: változás a járvány miatt
  A járvány egészségügyi kockázatának csökkentése érdekében minden iskola több területre kiterjedő ajánlást kapott, amelynek fontos része az iskolai étkeztetésre vonatkozó javaslatsor is.
 • Költő a szavakkal festett képekről
  Amióta az eszemet tudom, mindig versbe voltam zárva. Úgy szoktam megfogalmazni, hogy körülöttem az élet prózában zajlik, de én versben gondolkodom. A költő számára más életfilozófiát jelölt ki a Teremtő.
 • Németország meghívót küldött a migránsoknak 2015-ben
  A német politika és sajtó "meghívót küldött" a migránsoknak 2015-ben, pedig egy ilyen döntést egyedül nem hozhatott volna meg - mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a XXI. Század Intézet által kedden rendezett, a Facebookon követhető beszélgetésen.
MTI Hírfelhasználó