Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség: Előkészítetlen lenne most létrehozni a Magyipot
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elhamarkodottnak és előkészítetlennek tartja a Magyar Gyermek és Ifjúsági Parlament (Magyip) létrehozatalát célzó lépéseket.
2002. augusztus 2. 18:26
Előzetes tárgyalások, előkészítés, és az ifjúsági szervezetek értesítésének mellőzésével adott közre felhívást a Magyipot megalakítani szándékozó kör - olvasható az IKSZ elnöke által jegyzett dokumentumban. Rétvári Bence úgy véli: mivel nem mindegyik kezdeményező kérte ki megfelelő módon a mögötte álló szervezetek felhatalmazását, ezért a kezdeményezés csak négy magánszemély indítványának minősíthető.

A szervezet elnöke szerint az alapszabály-tervezet készítői figyelmen kívül hagyják az elmúlt ciklusban folytatott széles körű egyezető tárgyalásokat is, holott azoknak maguk is aktív résztvevői voltak.

Az augusztus 19-i munkaszüneti napra meghirdetett alakuló ülés időpontja lehetetlenné teszi az alapos, az ifjúsági munka minden területére kiterjedő gondos előkészítést. A szervezeti struktúrában csak lebeg a szakmainak definiált fórum-rendszer, lényegileg ki van hagyva a döntéshozatal fontos kérdéseiből - olvasható a közleményben.

Az IKSZ álláspontja szerint az egyetlen járható út az egységes ifjúsági érdekvédő szervezet létrehozatalára a 2000 novemberében megszakadt tárgyalások folytatása.

(MTI nyomán)

Címkék:
MTI Hírfelhasználó