Portrésorozat indul a NEK előadóiról a Kossuth Rádióban
A Kossuth Rádióban most vasárnap, az előkészület jegyében, 17 óra 05 perctől hallható az első része annak a sorozatnak, amely a jövő szeptemberre halasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előadóit mutatja be. A portréinterjúk előtt, az online találkozóhoz hasonlóan, Erdő Péter bíboros mond bevezetőt.
2020. szeptember 24. 10:50

Küzdelmek, útkeresések, tévedések, felismerések, találkozások, megérkezések. Életutak, amelyek tanúságtétellé váltak. Portrésorozat az 52. NemzetKözi Eucharisztikus Kongresszus előadóiról, tanúságtevőiről a Kossuth Rádióban. Találkozz élőben Jézussal!

Erdő Péter bíboros érsek

Lehetőség - így fogalmazott tavasszal rádióinterjújában Piero Marini érsek azután, hogy a világjárvány miatt Vatikán a szeptemberre tervezett budapesti katolikus világtalálkozó elhalasztásáról döntött. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke hozzátette, hogy a plusz egy év lehetővé teszi, hogy még jobban elmélyítse a felkészülést a találkozóra.

A katolikus világesemény eredeti időpontjában online előtalálkozót tartottak, amelyre öt kontinens 11 államából érkeztek a meghívott előadóktól videóüzenetek. Ezeket a kongresszus YouTube-csatornáján nézhetik meg. A kisfilmeket Erdő Péter bíboros, prímás személyes hangvételű bevezetői előzték meg.

Az előzetes tervek szerint Ferenc pápa is részt vett volna a kongresszus záró szentmiséjén Budapesten, a Hősök terén. A Szentatya szeptember 20-án az Úrangyala imádságot követően üdvözölte az eseményre készülő híveket. Azt kérte: „Lélekben egyesülve haladjunk tovább az előkészületekkel, az Eucharisztiában találva meg az Egyház életének és küldetésének forrását.”

Most vasárnap, az előkészület jegyében, 17 óra 05 perctől hallható az első része annak a sorozatnak, amely a jövő szeptemberre halasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előadóit mutatja be. A portréinterjúk előtt, az online találkozóhoz hasonlóan, Erdő Péter bíboros mond bevezetőt.

Elsőként egy világi férfi, Jean-Luc Moens egykori matematika professzor enged betekintést az életébe. A Ferenc pápa által alapított CHARIS, a Katolikus Karizmatikus Megújulás Nemzetközi Szolgálatának moderátora elárulja, hogyan fér össze mély, élő hit és egy reáltudomány egyetlen életben? Beszél arról is, vajon sikerült megfejtenie a Jóisten logikáját?

Jean-Luc Moens sok-sok éven át az 1972-ben alapított Emmanuel közösségben tevékenykedett. Több mint hatvan országban járt, főleg a szegénynegyedekben élők között terjesztette Krisztus szeretetét. Hosszú évtizedek munkáját követően, amikor nyugdíjba vonult telefonhívás érkezett belgiumi otthonába a Vatikánból. A hétgyermekes családapa, 11 unoka nagyapja elárulja, hogy ki és miért hívta a pápai államból.

Jean-Luc Moens fiatalként szenvedélyes ejtőernyős volt. Mi köze ennek az extrém sportágnak az evangelizációhoz? Meglepő választ ad erre vasárnap 17 óra 05 perctől a Kossuth Rádióban. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előadójával Pásztor Zoltán beszélget. A Találkozz élőben Jézussal! sorozat adásait minden hónap utolsó vasárnapján 17 óra 05 perctől hallhatják a Kossuth Rádióban.

Háttérinformációk itt!


  

gondola