Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
2020. szeptember 27. 17:57

Az Észak-Atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) is harcolnia kell az éghajlatváltozás ellen, mert a folyamat veszélyesebbé teszi a világot - hangsúlyozta a szervezet főtitkára egy vasárnap megjelent írásában.

A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.

Jens Stoltenberg egy német lapban megjelent vendégkommentárjában kiemelte, hogy a NATO feladata a béke fenntartása és a gondoskodás a biztonságról, ezért a klímaváltozás ellen is tennie kell.

„Harcolnia” – ez lenne a helyesebb kifejezés.

A katonák kiképzésétől a műveletek tervezéséig figyelembe kell vennie valamennyi vetületét - tette hozzá Jens Stoltenberg, példaként említve, hogy a NATO iraki küldetésében szolgáló katonák az idén nyáron rendszeresen 50 Celsius-fok feletti hőmérsékletben dolgoztak.

„Dolgoztak”? Vagy harcoltak?

Megjegyezte: el lehet képzelni, milyen lehet ebben a forróságban egy teljes harci felszerelést viselő katonának, amikor támadás éri az egységét. A katonai szervezet vezetőjének nem mondták meg, hogy az ellenség is forróságban harcol.

És azt sem tudja, hogy „teljes harci felszerelést” csak támadáskor viselnek a katonák.

Leszögezte, a NATO-nak fel kell vennie hivatalos feladatai közé az éghajlatváltozás elleni küzdelmet, azzal a céllal, hogy erősítse tagjai és partnerei ellenálló képességét. Azaz célba kell venni, le kell durrantani az éghajlatváltozást!

De miért csak az éghajlatváltozást kell likvidálni?

A NATO-főtitkár nagyon szűklátókörű. Itt van például egy nagyobb ellenség: a gravitáció. Ez a veszélyes ellenség megszámlálhatatlan katonai repülőgépet csapott a földhöz, remek pilóták halálát okozva.

Harcolni kell a gravitáció ellen is!

Igenis, az Észak-Atlanti Katonai szövetség vegye „hivatalos feladatai közé” a gravitáció elleni „küzdelmet, azzal a céllal, hogy erősítse tagjai és partnerei ellenálló képességét.”

És a Nap-Föld távolság ellen is támadást kell indítani.

Ha sikerülne vereséget mérni a Nap-Föld távolságra, akkor bolygónk messzebbre kerülhetne a túl forró égitesttől, és egy csapásra megoldanánk a fölmelegedés kérdését. A felmelegedés ellen nem kellene külön háborút indítania a NATO-nak.

Igaz: a hideg is veszélyes.

Hadüzenetet kell küldeni a hidegnek is. Gondoljunk csak bele: hány hadsereg vesztét okozta az orosz tél. „El lehet képzelni, milyen lehet ebben a fagyban egy teljes harci felszerelést viselő katonának, amikor támadás éri az egységét” – hogy némi változtatással idézzük a légnyomást kapott Stoltenberget.

Komolyra fordítva a szót.

A NATO kínos feladathiánnyal küszködik. A vasfüggöny leszakadása óta tragikus fontoskodással igyekszik szerepét megtalálni a szervezet. Soha nem tudjuk meg, hány konfliktust idézett elő a vezérkar azért, hogy beavatkozhasson.

Észak-Afrikában például bombázott – feldúlva az ottani belügyeket.

Ahol valós feladat kínálkozott volna, ott bénultan nézte Európa fokozatos elestét. A NATO máig nem vette észre, hogy földrészünket 2015 óta civilbe öltöztetett katonák szállták és szállják meg, s az invázió egyre nyíltabban kimutatja területfoglaló jellegét.

Idegen titkosszolgálatok vezénylik az embercsempész bűnözőket.

Az invázorok ellen nem harcol a NATO, hanem vergődni hagyja a kontinenst. Inkább az éghajlatban keresi az ellenséget az agyonfizetett agytröszt. Vagy akár fölveszi a harcot az Univerzummal szemben is. Most éppen a gravitáció ellen toboroz szövetségeseket a légnyomást kapott hadvezér.

Kovács G. Tibor

gondola
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Irányváltásra van szükség az európai politikában
  Teljesen egyértelmű, hogy az energetikai szankciók tönkreteszik az unió gazdaságát - mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerda reggel a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.
 • Karácsonyék kirúgással fenyegetik a sztrájkolókat
  Amit kifogásolnak, hogy a cég felvett ellenőröket, jórészt nyugdíjas rendőröket, akiknek az a dolguk, hogy kocsival mennek a szemétszállító autó után, ellenőrizve, hogy kapnak-e pénzt a kukások, avagy sem, be van-e jelentve az a kuka, amit kiürítenek, avagy sem. Az ellenőrök viszont 100-150 ezerrel többet keresnek, mint maguk a kukások.
 • A tudomány alapjait vizsgálták a díjazott kvantumfizikusok
  A kvantumfizikai véletlen szerepének pontosításában végeztek döntő fontosságú kísérleteket a fizikai Nobel-díjjal kitüntetett tudósok, akiknek az eredményei alapvető jelentőségűek a kvantuminformatika fejlődésében és a kvantumtitkosításban is - mondta Csanád Máté fizikus, az ELTE Természettudományi Kar Fizikai Intézet Atomfizikai Tanszékének egyetemi tanára az MTI-nek.
MTI Hírfelhasználó