Nagy magyar nemzetvédő asszonyok
2020. szeptember 30. 00:41

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségének tagja keddi sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az elmúlt és az előttünk álló hónapok arról szóltak és szólnak a magyar családoknak, hogy hogyan tudnak túlélni a válságban. Hozzátette, emelkedő élelmiszer és benzinárak mellett, csökkenő munkabér mellett vagy állástalanul, sok esetben otthoni karanténban, elvágva a munka lehetőségétől.

“Ezek a magyar családok szinte semmilyen segítséget nem kaptak a magyar kormánytól. Pedig bőven lenne nemzetközi példa. A német kormány – amely a magyar kormánnyal ellentétben nem hangoztatja magáról, hogy mennyire családbarát – a közelmúltban arról döntött, hogy 300 eurós, azaz nagyjából 110 ezer forintos azonnali juttatást ad a gyermekes családoknak. Ott nem a családokon spóroltak, ellentétben az Orbán-kormánnyal.” – hangsúlyozta a DK-s politikus.

Ráczné Földi Judit emlékeztetett, a Demokratikus Koalíció nem először és nem utoljára követeli, hogy a kormány legalább duplázza meg a családi pótlékot.

“Szégyen és gyalázat, hogy itt állunk 2020-ban egy válság közepén, és még mindig arról kell beszélnünk, hogy utoljára a Gyurcsány-kormány emelte meg a családi pótlékot. A DK szerint a több mint egy évtizede megemelt családi pótlék mára teljesen elértéktelenedett, hála a Fidesz gyenge forintjának.” – jelentette ki, hozzátéve: az a minimum, hogy ha a kormány már európai szintű segítségre és válságkezelésre alkalmatlan, akkor legalább azt a minimumot tegye meg, amit ebben a helyzetben a családi pótlék megduplázása jelent. (...)

A DK kőkemény követeléssel állt a kormány elé – Orbán fix hogy őrjöng

Bősz Anett a mai napon írásbeli kérdéssel fordult az Emberi Erőforrások Miniszteréhez, mert a napokban a sajtó és több beteg tájékoztatása alapján olyan tények láttak napvilágot, amelyek aggodalomra adnak okot.

A Magyar Liberális Párt elnöke a tisztánlátás érdekében arról kérdezi a minisztert, hogy valóban összeomlott-e a rendszer, amely a koronavírus-gyanús, hatósági karanténban várakozó betegek tesztelési kérelmeit és teszteredményeit tárolta, s amennyiben igen, hányan vártak hiába tesztre, valamint hányaknak semmisült meg a teszteredménye a technikai hiba miatt?

A Liberálisok országgyűlési képviselőjének további kérdése, hogy van-e azon karanténban várakozók létszámáról adat, akik súlyos tünetekkel, orvosi ellátás nélkül várakoztak segítségre. Egyéni beszámolók és segítségkérő levelek arról tanúskodnak, hogy sokan lehetnek.

A magyar társadalom egészsége és élete nem játék.

A járványt és az abból következő gazdasági-szociális krízist nem kommunikációs csatákban kell megoldani. Ha a legegyszerűbb és legfontosabb feladatok sem sikerülnek, akkor mit várunk a rendszerszintű kötelezettségek teljesülésétől?

Ebben az ügyben kormánynak és ellenzéknek azonos a célja: mind többek egészségének megőrzése, mind többek maradéktalan felgyógyulása, és a gazdasági válságon való mihamarabbi túljutás mindannyiunk közös érdeke.

Nagy botrány lesz – Bősz Anett olyan kérdést tett fel, amire nem biztos, hogy egyáltalán mernek válaszolni

balramagyar.hu
Címkék:
  • Elhunyt Bolberitz Pál
    Életének 80., áldozópapságának 55. évében, október 25-én hajnalban a XXIII. János Szeretetotthonban visszaadta lelkét Teremtőjének Bolberitz Pál Széchenyi-díjas római katolikus pap, teológus, egyetemi tanár – tájékoztatta szerkesztőségünket Depaula Flavio, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseki titkára.
  • Bayer Zsolt: Varju, a Würfli Egon
    A DK nevű válogatott alelnöke és szertárosa azt találta mondani, hogy szerinte 2006-ban, a Gyurcsány-kormány idején demokrácia volt.
  • Harminc éve bénították meg az országot a taxisok
    A rendszerváltozás utáni első komoly válság kapóra jött a baloldali sajtónak, hogy a hangulatot az épp munkába állt MDF-kormány ellen fordítsa.
MTI Hírfelhasználó