Meglepő őszinteséggel vallott saját elvtelenségéről Hadházy
Nyíltan elismerte Hadházy Ákos, hogy őt valójában csak a kormánypártokra rábizonyítani kívánt korrupció érdekli, és a baloldal hatalomra kerülése érdekében gond nélkül szemet huny a baloldal viselt dolgai felett.
2020. október 12. 12:21

A vasárnapi időközi választás kapcsán a független képviselő döbbenetes bejegyzést tett közzé a Facebookon. Először elismerte, hogy egy vállalhatatlan rasszista jelöltet támogatott a baloldal, majd arról értekezett, hogy Bíró László korrupt.

„Ha Bíró nyert volna, nemcsak egy rasszista indulatú ember került volna be a parlamentbe, hanem egy olyan ember, aki elég egyértelműen részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költött ötven millió forint EU-s támogatás egy jelentős részét” – írta Hadházy Ákos, és ezután ismerte el azt az abszurditást, hogy az ellenzéki győzelem érdekében elhallgatta, hogy tudomása volt terhelő információkról Bíró László korrupciójával kapcsolatban.

Súlyosbítja a képviselő tettét, hogy Hadházy Ákos állítása szerint értesítette a jelölt viselt dolgairól az ellenzéki vezetőket, így a teljes baloldali koalíció tudva és akarva állt össze egy korrupt jelölt mögött, egy ember sem volt a baloldali pártelnökök között, akinek ez problémát jelentett volna. „A kormánypropaganda ugyan csak a ki nem fizetett varrónőkről harsogott, de személyesen tájékozódtam az ügyről, és emiatt azt ennél jóval súlyosabbnak tartom.

A szociális szövetkezetezés 2014–2015-ben gyakori fideszes elkövetési mód volt, és a vizsgálataim alapján ez a történet is alkalmas lett volna egy Korrupcióinfó illusztrálására. Emiatt én ennek a jelöltnek csak annyit segíthettem, hogy nem beszéltem róla nyilvánosan, de a pártelnököket tájékoztattam arról, amit megtudtam” – fogalmazott teljes nyíltsággal, mindenféle szégyenkezés nélkül Hadházy Ákos a bejegyzésében.

Magyar Nemzet
  • Orbán Viktor: Hazafias kötelességem vétózni
    A joguralomról szóló politikai vitát és a válságkezelés sürgető gazdasági kérdését nem lehet egymással összekötni; aki ezt megteszi, az felelőtlen, mert a válság idején gyors gazdasági döntésekre van szükség - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten tett sajtónyilatkozatában, miután hivatalában egyeztetett Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel az EU-s költségvetés és a válságkezelési alap ügyében. A két miniszterelnök aláírt egy közös nyilatkozatot, amelyből Orbán Viktor azt emelte ki: Magyarország nem fog elfogadni olyan javaslatot, amely Lengyelországnak elfogadhatatlan.
  • Máért - Diaszpóratanács - Semjén: egyhangú igen a zárónyilatkozatokra
    Egyhangúlag fogadta el a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) és a Magyar Diaszpóra Tanács is a zárónyilatkozatokat a csütörtökön - a koronavírus-járvány miatt online - tartott fórumokon - közölte Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a szintén online közvetített sajtótájékoztatón.
  • Gulyás: még bőven vannak kapacitások az egészségügyben
    A magyar egészségügy továbbra is képes ellátni a megnövekedett feladatát, bőven vannak még szabad ágykapacitások, így minden rászoruló színvonalas ellátást kaphat. A jövő hétig nem változnak a jelenlegi korlátozások - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki online Kormányinfón a koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatban.
MTI Hírfelhasználó