Hadházyék újra akcióba lendülnek a közmédia ellen
Ismételten a közmédia épületét vette célba Hadházy Ákos és Szél Bernadett. A volt LMP-s képviselők ezúttal is forradalmárok szerepében tetszelegve akarják blokád alá venni az MTVA-székházat, ezáltal lehetetlenítve el annak működését. A tüntetésnek, úgy tűnik, egyelőre nagyobb lesz a füstje, mint a lángja, mivel a Facebookon meghirdetett eseménynél eddig csupán néhány százan jelezték a részvételi szándékukat, ráadásul a baloldali pártok soraiból sem özönlenek a demonstrációt támogató jelentkezők. Minden jel arra utal, hogy az ellenzék továbbra is külön utakon jár.
2020. október 18. 12:25

A Hadházy–Szél párost is megcsapta a forró ősz szele: a két független országgyűlési képviselő demonstrációt szervez október 23-ra a közmédia Kunigunda utcai épülete elé, ahol autókkal akarják blokád alá venni az MTVA-székházat, hogy akárcsak az 1956-os forradalmárok, ők is fellépjenek a „hazugságot árasztó propaganda” működése, valamint a lejáratás és a gyűlöletkeltés ellen. A Facebookon közzétett felhívás népszerűsége alacsonynak mondható, ugyanis eddig mindössze 731 ember jelezte, hogy részt venne a jövő pénteki eseményen.

Hadházy Ákos bejegyzéseiből kiderül, hogy a kezdeményezés egyik apropóját az MTVA vezérigazgatójának, Papp Dániel levele adta, amelyben rögzíti, hogy a közmédiában zajló munkafolyamatokat érintő kérdésekről elsősorban írásban kell tájékoztatni a parlamenti képviselőket, a személyes felvilágosításra pedig – miképpen az országgyűlési törvény is kimondja – előre egyeztetett módon és időpontban kerülhet sor. Amennyiben a személyes találkozón a képviselő megsérti a működésre vonatkozó szabályokat, a látogatás megszakad és a képviselő épületben való tartózkodásra jogosulatlanná válik.

Az MTVA-székház vezetősége azért fogalmazta meg ezeket a pontokat, mert az elmúlt két évben az ellenzéki politikusok egy része botrányos, országgyűlési képviselőhöz méltatlan magatartást tanúsítva űzött hobbit abból, hogy a közmédia épületében randalírozott, megzavarva ezáltal a műsorrendet és a televízió munkatársainak munkavégzését is.

Hadházyék 2018 decemberében rendeztek először jelenetet az MTVA-székházban, amikor a munka törvénykönyvének módosítása kapcsán akartak egy petíciót beolvasni. Az ellenzéki képviselők az éjszakát a székházban töltötték, és telefonjaikkal minden történést folyamatosan közvetítettek, megmutatva az ott dolgozók arcát, adatait, valamint az intézmény belső tereit is. Emellett folyamatosan a biztonsági őröket provokálták, Stummer János hamis tűzriadót csinált, sőt, az MTVA munkatársait azzal is megfenyegették, hogy amennyiben nem teljesül a kívánságuk, akkor az utcáról bejövő több ezer dühös emberrel kell számolniuk.

Fotó: Facebook

A két napig tartó rendbontáshoz páratlan színészi játék is társult: az egyik főszervező, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó azzal az ötlettel állt elő, hogy mindenki tarkóra tett kézzel feküdjön a lépcső elé, mert az egy „k…rva erős kép lenne”.

Az elhíresült jelenetek közül szintén kiemelkedik Kunhalmi Ágnes ajtónak rohanása. Hadházy Ákos Pókembert megszégyenítő alakítást nyújtott: először bravúrosan felmászott egy lépcső külső részén a korlátba kapaszkodva, majd fenékkel lefelé csúszott le a lépcső korlátján, minden erejével megakadályozva azt, hogy az őrök kivigyék az épületből. Viszont a legemlékezetesebb produkció talán a DK-s Varju László nevéhez köthető, aki miután nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának, azt állította, hogy azok megverték őt. A földön fetrengős akció után Varju a saját lábán sétált el az őrök elől, ezt követően – furcsa módon – mégis mentőt kellett hozzá hívni. A Gyurcsány-párt politikusának a székházfoglalás közben bemutatott produkcióját a Fidelitas Oscar-díjjal jutalmazta.

Fotó: Facebook

Visszaélve képviselői jogosítványukkal, tavaly tavasszal újra akcióba lendült a Szél–Hadházy páros, akikhez Varju László, valamint Tordai Bence is csatlakozott.

Az ellenzéki képviselők engedély nélkül hatoltak be a közmédia területére. Blokádot emlegetve elállták az épület egyik bejáratát, többen közülük törvénysértő módon készítettek kép- és hangfelvételeket, amivel megsértették a munkatársak személyiségi jogait.

Az MTVA feljelentést tett az akciók miatt, de a bíróság elutasította a harmadik kerületi jegyző birtokvédelmi határozatát.

Az utcai balhék jelenthetik a kiutat?

A „forradalomcsinálás” eszméinek hatása hazánkat is elérte: minden esély megvan rá, hogy az ellenzéki pártok a továbbiakban is az utcai politizálás és a provokatív akciók felé fordulnak majd – hívta fel a figyelmet elemzésében a XXI. Század Intézet szakértője. Deák Dániel kiemelte: a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali összefogás pártjai egyre inkább a „forró ősz” kiprovokálásában láthatják a kiutat, így akarják az elkeseredett szavazóikat felrázni. Ezekhez az akciókhoz már a forradalomgyártás nemzetközi receptjei is a hazai baloldali csoportok tarsolyában vannak, amit mi sem igazolhat jobban, mint az SZFE körüli felhajtás, illetve a közmédia épületének október 23-ra tervezett blokádja.

magyarnemzet.hu
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó