Nem tetszik a cenzornak
Se a komcsinak, se a libsinek
2020. november 20. 00:54

Ez most ölég gyöngére sikeredett.

Elismerem, a feladat nem volt könnyű. Meg kellett magyaráznia a híveknek, miért fenyegeti vétóval azt az uniós csomagot, amely a saját országának minden eddiginél nagyobb támogatást nyújtana a bajban. Miért leli ki a hideg a jogállam szónak már csak a hallatára is, miért tiltakozik kézzel-lábbal az ellen, hogy következményei lesznek, ha valahol (na hol?!) lopnák az európai pénzeket.

Tényleg, ki van a vétó mögött? A magyar kormány feje vagy a magyar kormány veje?

A miniszterelnök az MTI számára azt bírta kitalálni, hogy már megint a migránsok miatt bántanak, holott az egész dokumentumban egy szó sem esik róluk.

Szerintem elfelejtette, hogy a migránsozás a tavalyelőtti tananyag volt, most nem ebből kell vizsgázni.

Ha csak... ha csak nem attól tart, hogy ha tisztességes államberendezést működtet, még a végén akadhat élő ember, aki önként ide akar bevándorolni. Legyen minden minél rosszabb, ez majd jól elveszi a migránsok kedvét. Apró probléma, hogy közben nekünk is itt kell lakni, de ez ne aggassza nagyon!

Abba viszont még sokat látott honleányként is belepirultam, amikor a tárgyalás során tanusított erényeit dicsérte. Más, úgy látszik, nem teszi meg. "Magyarország (értsd ő maga) a vita során a lojális együttműködés, a kiszámíthatóság és a transzparencia elvét követve jár el."
 
Naná, ahogy mindig. De ha az együttműködés olyan volt, ahogy az ellenzékkel bánik, ha épp olyan kiszámíthatóan járt el, mint amikor itthon egy csettintésre módosíttatja az alkotmányt, ha a transzparencia pont akkora, mint a zsíros állami megbízások osztásánál, akkor... Akkor minden részvétem az uniós partnereké. Akkor jobb, ha mindegyik fogja a nyunyókáját és fut tőlünk, amerre lát.
 
Hogy az érvelés kissé döcög, azt még a Fidesz is belátta. Hát még egy rendes sorosozás sincs benne! Ezért ők is kiadtak egy hiánypótló közleményt, "Nem kérünk a Soros-tervből sem!"
 
Na, így mindjárt más.
 
De ha a miniszterelnök továbbra is csak ilyen gyenge dolgozatokat produkál, a pártja előbb-utóbb behívatja a szüleit.
 
Csak félek, hogy akkor udvariasságból sor kerül majd egy nem magalázó mértékű rendelésre a kőbányákból is. Pedig mára elég volt Mészáros Lőrincék 150 milliárdos állami megbízása.
 
Lendvai Ildikó: Ejnye, miniszterelnök úr

 

mandiner.hu - facebook
Címkék:
  • Gulyás: indul a vakcina-előjegyzési kampány
    A koronavírus elleni vakcina előjegyzésére vonatkozó kampány elindulását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján, amelyen arról is beszélt, hogy a miniszterelnök konzultációi után születik döntés a december 11. utáni intézkedésekről.
  • Donald Trump: Ha igazam van, Joe Biden nem lehet elnök
    A mainstream média szinte teljesen mellőzte, a Facebook és a Twitter pedig az üzenet valóságtartalmát firtató címkékkel látta el Donald Trump minapi beszédét, amit a hivatalban lévő elnök az eddigi legfontosabb felszólalásaként jellemzett.
  • Tisztifőorvos: decemberre várható a második hullám tetőzése
    Szakemberek szerint decemberre várható a koronavírus-járvány második hullámának tetőzése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó