Az Európa Tanács Soros kottájából játszik
Újabb Soros György-közeli szervezet tisztségviselője támadja Magyarországot többek között a családok védelme és a kamupártok elleni fellépés miatt. Dunja Mijatović, az Európa Tanács emberi jogi biztosa a már korábbról ismert balliberális csúsztatásokkal élve szólította fel az Országgyűlést, hogy halassza el az alkotmánymódosítást. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint nem történt más, a milliárdos spekuláns benyújtotta a számlát, míg támogatottja igazolta a teljesítést.
2020. november 21. 12:59

– Bizonyított tény, hogy Soros fizeti az Európa Tanács működését, állítja ki a számlákat, a mostani közlemény kiadója pedig kiállította a teljesítmény igazolástjelentette ki Hollik István a Magyar Nemzetnek. A Fidesz kommunikációs igazgatója arra reagált lapunknak, hogy Dunja Mijatović, az Európa Tanács emberi jogi biztosa november 20-án arra szólította fel a magyar Országgyűlést, hogy halassza el a magyar kormány által múlt pénteken előterjesztett alaptörvény-módosításról szóló szavazást, mert az káros az emberi jogok magyarországi helyzetére. A kormánypárti országgyűlési képviselő szerint az Európa Tanács egy Soros György nevével fémjelzett szervezet, az Open Society Foundations által pénzelt testület, mely nem az Európai Unió intézménye, laza, kormányközi együttműködések keretében jött létre.

– Az Európa Tanács nem azonos az Európai Tanáccsal. Utóbbi az Európai Unió tevékenységének általános politikai irányvonalát és prioritásait határozza meg – hívta fel a figyelmet Hollik István.

Dunja Mijatović médiajogász, az EBESZ volt sajtószabadság-képviselője csütörtökön a gyermekek és a családok jogait védő magyar törvénymódosítást aggasztónak nevezte, mert szerinte az megbélyegzi a szexuális kisebbségeket, valamint elutasította a jogaiknak a méltóságukat is érintő „manipulálását” politikai haszonszerzés céljából. Mijatović a közleményben kiemelte: az összetett jogszabálycsomagban szereplő, előzetes egyeztetés nélkül benyújtott, az igazságszolgáltatás működését, a választási törvényt, a nemzeti emberi jogi struktúrákat, a közpénzek ellenőrzését és a szexuális kisebbségeket érintő javaslatok elfogadásuk esetén alááshatják a demokráciát, a jogállamiságot.

Úgy fogalmazott: „a magyar kormány által javasolt törvénymódosítások némelyike az igazságszolgáltatás elmúlt évtizedben már megkopott függetlenségét áshatja alá, továbbá különös aggodalmakat vet fel a Kúria elnöke hatáskörének kiszélesítésére irányuló javaslat is”.

Dunja Mijatovic MTI Fotó: Soós Lajos

Mijatović az Európa Tanács alkotmányjogi szakértőkből álló testületére, a Velencei Bizottságra hivatkozva azt hangsúlyozta: ilyen nagy horderejű jogalkotási javaslatokat, különösen alkotmánymódosítást nem szabad elfogadni rendkívüli állapot idején, igaz, azt nem vette figyelembe, hogy a veszélyhelyzet idején a magyar Országgyűlés továbbra is ülésezik.

Amint arra a Magyar Nemzet már korábban is rámutatott: a 47 tagállamot tömörítő Európa Tanácson belül komoly befolyást szerzett Soros György. A nemzetközi szervezetet olyan politikusok vezetik, akik egyenesen barátjuknak nevezik a spekulánst.

Köztük van Dunja Mijatović, akin keresztül Soros Györgynek az Emberi Jogok Európai Bíróságában is erős a lobbija, amit tulajdonképpen az Európa Tanács idézett közleménye is bizonyíthat.

A meleglobbi is támadásba lendült

Tizenegy, Soros György alapítványai által is támogatott LMBTQ-szervezet közleményben tiltakozik az örökbefogadást szigorító törvényjavaslat ellen. A szervezetek szerint a kormány ellehetetlenítené az egyedülállók – és velük együtt az élettársi kapcsolatban vagy azonos nemű párkapcsolatban élők – örökbefogadásának lehetőségét. Az ENSZ-re és az Európa Tanács irányelveire hivatkozva hozzátették: a javaslatcsomag – az örökbefogadás aránytalan megnehezítésén túl – a transz- és interszex gyermekek jogait is tovább csorbítaná.

magyarnemzet.hu
  • Most zárnunk kell, hogy húsvétkor nyithassunk
    Most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvétkor nyithassunk - mondta a Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök hozzátette: "Az biztos, hogy a mostani kéthetes zárással befordultunk a célegyenesbe, most már a vírus elleni háborúnak utolsó szakaszában, a célegyenesben vagyunk.
  • Magyar kincsek a székelyföldi Gyulakután
    Bethlen Gábor konstantinápolyi követének, Szövérdi Gáspár Jánosnak és családjának az 1600-as évek elején épített kriptáját találták meg a székelyföldi Gyulakután, a református templom szentélyében végzett ásatások során - írta pénteken az Erdélyi Református Egyházkerület portálja, a Református.ro.
  • Előrébb az agarakkal!
    A kutyatartásról írt könyvet dr. Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője. A politikus maga is tart kutyát - pumit -, így hozzáértően ajánlja a magyar kutyafajtákat a családok figyelmébe. Elsősorban az erdélyi kopó és a magyar agár megőrzésére kell vigyázni.
MTI Hírfelhasználó