Háború az új nemzedékért
Free-SZFE sztory... - Első rész
2020. november 24. 12:41

Folytatják a munkabeszüntetést a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) dolgozói és diákjai. Noha az egész földkerekség küzd a koronavírus ellen, az országban drámai erőfeszítéseket tesznek az egészségügyi dolgozók a Covid-tragédia enyhítésére, a „forradalmi csapatok" vállhoz a vállt vetve erőlködnek.

Megegyezés lesz, ha mindenkinek ez a szándéka. Ha nem ez a szándéka mindenkinek akkor a folyamat beláthatatlan.

Mik lehetnek azok a más szándékok?

Vagyunk egy gazdasági válság elején – a vírus következtében. És előtte vagyunk egy 2022-es választásnak. Van egy Európai Unióban betöltött helyzetünk: a hungarofób szélsőség indulatosan támad minket.

A rossz formában lévő ellenzék vérszemet kapott. Olyan generációt próbál magának megfogni, amelyhez eddig szólni sem nagyon tudott. Tehát az első szavazóktól a 28 éves korú fiatalokig. És innentől kezdve ez a jelenlegi állapot, ami az egyetemen belül „fenn van tartva”, az arra fókuszál, hogy ez a generáció, ne filmes legyen és színész, hanem ellenzéki politikai aktivista.

Vélhetően ez az alantas szándék a fő mozgatóerő, egyáltalán nem az egyetem szabadsága, autonómiája.

Úgy látszik, hogy a színes forradalom tankönyvi változatának megvalósítása zajlik Budapesten. Amíg a diákok az egyetem falain belül voltak, a színes forradalom központja lehetett volna az épület. Ilyen, az épületet megszállva tartó fiatal csoport ellen föllépni – propagandaszempontból – nagyon kockázatos. Őrjöngést indítana el a globális médiában. Most, hogy kiürült az egyetem, sem sokkal könnyebb a törvényességet helyreállítani.

A megoldás két síkon zajlik. Vannak egyetemisták, akik diplomát szeretnének szerezni. Az egyetem elsődleges feladata, hogy ezt biztosítsa. A megbízott rektoroknak az a feladatunk, hogy a lehetőséget teremtsék meg.

Minden fórumon elmondja az egyetem polgársága, hogy a törvény által létrejött új testületet nem fogadja el. Tehát a „free SZFE” aktivistái úgy gondolják, hogy rájuk nem vonatkoznak a törvények, de azért az állam fizessen mindent (ösztöndíjat, tanáraik fizetését, fűtést, internetet, világítást, ám akinek ezeket utalni kellene az nem jöhet be az épületbe. Ez a SZFE-demokrácia.

A szenátust nem az állam által létesített alapítvány mondatta le. Hanem lemondott. Az egyetem vezetői is lemondtak. Ez morálisan is hibás döntés volt a részükről, hiszen ezzel cserbenhagyták fellázított, diákjaikat.

Így abba a helyzetbe hozták az alapítványt, hogy mint új üzemeltetőnek biztosítania kelljen bizonyos működési feltételeket az egyetemen belül, miután lemondott a rektorhelyettes és a többiek is.

Az alapítvány megbízta Novák Emilt és Zalán Jánost, hogy a lemondással megüresedett pozíciókat töltsék be.

Senkit nem lep meg: a „szabadságharcosok” nem fogadják el a dolgozni akaró személyeket.

A kívülálló eltöpreng: választás alapján létrejött egy Országgyűlés – amelyet az egész világ – benne az ENSZ – elismer, és amely törvényeket hoz.

Ekkor az egyetem tanárainak és diákjainak egy része kijelenti, hogy ez a törvény nem legitim.

Ilyen botorságot sehol a földkerekségen nem mondanak, de most olyan világ van, amelyben egy-egy „civilnek” füllentett szerveződés megteheti.

Erről szól a hibrid háború, és annak bevezető manővere: a színes forradalom. Színes, mert meghatározott – valószínűleg külföldi propagandakiadványokban előírt – színű nyakkendőt, övet, mellényt stb. – viselő szélsőségesek akciózásukat erről nevezik el.

Emlékezetes, hogy egy híres ukrán bokszoló egy amerikai mérkőzésen a kijevi forradalom kék nyaksálának megfelelő szövetet lebegtetett a nadrágján…

A kormány – sehol Európában – nem léphet föl az akciókkal szemben, mert a hálózati sajtó telekürtölné a világot azzal, hogy a hatalom „elnyomja a más véleményen lévőket”…

Így aztán a „SZFE-forradalmárok” magabiztosan sulykolhatják: a sztrájkot folytatják.

És szócsövet ragadnak ahhoz, hogy a friss magyar nemzedék tagjait harsány propagandájuknak vessék alá: toborozva az egykori polgárverőhöz, az országot gazdasági válságba döntő, reggel, délben meg este hazudó szélsőségeshez a manipulálni kívánt ifjú választói tömeget...

Folytatjuk.

gondola
Címkék:
MTI Hírfelhasználó