Átadták a Szent Margit Gimnázium tornacsarnokát
A Szent Margi Gimnázium új tornacsarnokának átadásakor Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője elmondta: a sportolási lehetőségeket biztosító épületek, így a gimnázium új tornacsarnokának megépítése arról szól, hogy a gyermekek kulturált körülmények között felkészüljenek az életre.
2020. november 24. 17:26

Birosz Erika Alfonza, a Szent Margit Gimnázium igazgatóhelyettese kosárlabdázik az intézmény új tornacsarnokának avatásán 2020. november 24-én. Mellette Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője. MTI/Soós Lajos

Elkészült a fővárosi Szent Margit Gimnázium új, mintegy 1400 négyzetméteres tornacsarnoka, a környezetrendezéssel együtt a beruházás mintegy 2,5 milliárd forintból valósult meg.
   
Az épület keddi átadásán Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője elmondta: a sportolási lehetőségeket biztosító épületek, így a gimnázium új tornacsarnokának megépítése arról szól, hogy a gyermekek kulturált körülmények között felkészüljenek az életre. Ugyanis, egy ilyen küzdőtér az élet kicsinyített mása, a mérkőzésekkel felkészülhetnek arra is, hogy az életben is eredményesen tudjanak majd úrrá lenni a nehéz helyzeteken - tette hozzá.

 

Szent Margit Gimnázium új tornacsarnoka az avatás napján, 2020. november 24-én. MTI/Soós Lajos
   
Simicskó István kiemelte, ha a sportszerűséget "át tudjuk hozni az életünkbe", akkor az emberi viszonyainkat "minőségibbé" tudjuk tenni. A kormány mindezért támogatja azon törekvéseket, amelyek arról szólnak, hogy egy erősebb nemzedéket tudjunk felnevelni - mondta.
   
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt, hogy az egyházi iskolák és a társadalom nagyon nagy része a normalitást követi. "A teremtett világot szeretné követni: azt, hogy a fiú, fiú, a lány, lány" - fogalmazott.
   
Mint mondta, a mai társadalomban a normalitást, a teremtett világ értékrendjét néhányan meg akarják kérdőjelezni. Nekünk pedig azt kell közvetíteni, ami a normalitást akarja továbbadni a következő nemzedékeknek.

A Szent Margit Gimnázium új tornacsarnoka.

Ezért a kormány egyre nagyobb mértékben támogatja az egyházi oktatást, nevelést. Akár iskolák felújításával, akár tornacsarnokok építésével, hogy ott is az egészséges életmódhoz, a sportoláshoz és ezen keresztül a természet és a teremtett világ szeretetéhez vezessük a fiataljainkat - mondta Soltész Miklós.

   
Az átadáson elhangzott, hogy a Szent Gellért-tornacsarnok megépítéséhez az állam 1 milliárd 650 millió forinttal járult hozzá.

A beszédeket követően megáldották az új épületet.

Lajos atya - Kerényi Lajos piarista szerzetes - megáldja a Szent Margit Gimnázium új tornacsarnokát.

   
A közreadott tájékoztató szerint az épület körül cölöpfal tartja a földtömeget, így az épület északi oldala teljesen a föld alatt van. A tornacsarnok nagyterme egy szabványos kosárlabda pályának ad helyet, középen leereszthető térelválasztó függönnyel. Az épület tetején egy kézilabdapálya készült gumi burkolattal.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője (b) és Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár floorballozik (palánklabdázik) a Szent Margit Gimnázium új tornacsarnokának avatásán.

MTI
  • Ma van a magyar kultúra napja
    A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.
  • SZFE - Bemutatták az egyetem új, naphegyi campusát
    A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) történetének legjelentősebb fejlesztési programja vette kezdetét, amelynek első lépéseként új intézetnevekkel és megújult, modern oktatási helyszínekkel várják a hallgatókat és oktatókat - közölte Szarka Gábor kancellár az SZFE új, naphegyi campusának csütörtöki sajtóbejárásán.
  • Az újonnan engedélyezett oltóanyagokkal felgyorsítható a védőoltás
    Az újonnan engedélyezett oltóanyagokkal felgyorsítható a védőoltások beadása - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó