Henkel adományok a nagycsaládosok javára
A karácsony előtti időszakban a Henkel Magyarország Kft. tizenkét millió forint értékű, mosó- és tisztítószerekből álló tizenöt raklapnyi felajánlásával 400 családot tudnak segíteni - mondta el Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke az adományátadóval egybekötött szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.
2020. november 25. 16:52
Felidézte, hogy a vállalat a tavaszi időszakban 11 raklapnyi adománnyal támogatta az egyesületet mintegy 8 millió forint értékben, ebből 300 család részesült.    
 
Hozzátette, hogy a Tomi termékek vásárlásához kötődő két közös kampányuk eredményeképpen több mint 4 millió forint érkezik az egyesülethez, amelyet a családok egyéni igényeire tudnak fordítani. A Henkel Magyarország ebben a nehéz időszakban több mint 25 millió forinttal támogatta az egyesületet és ezen keresztül a családokat - közölte az elnök.   
 
Lukas Hájek, a Henkel Magyarország Laundry & Home Care üzletág igazgatója azt hangsúlyozta, hogy ebben az időszakban kiemelten fontos a családok segítése.
   
Elmondta, hogy a vállalatnál nagy hagyományai vannak a társadalmi felelősségvállalásnak, több társadalmi projekteket támogatnak egyebek mellett az oktatás, a művészet, a sport és a  környezetvédelem területén világszerte. Ezt az irányt követik Magyarországon is, vállalati szinten és jól ismert márkáikkal több alapítványt és szervezetet támogatnak - hangsúlyozta, hozzáfűzve: ebben az időszakban még fontosabbnak tartják, hogy a leginkább rászorulókat segítsék, s ezzel a tizenöt raklapnyi adománnyal a családok tehermentesítéshez járulhatnak hozzá.
 
 
A családok támogatására és a járvány okozta megpróbáltatások enyhítésére a Henkel Magyarország Laundry & Home Care üzletága 15 raklapnyi termékadományt juttatott el a Nagycsaládosok Országos Egyesülete tagcsaládjai részére. A 2020. november 25-én rendezett sajtótájékoztatón az adomány jelképes átadására került sor. Az esemény résztvevői Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnök asszonya, Lukáš Hájek, a Henkel Laundry & Home Care üzletág igazgatója és Kállay Helén, a Henkel Laundry & Home Care üzletág Supply Operations Managere voltak.

A Henkel ez évben második alkalommal támogatja egyesületünket termékadománnyal, illetve a két szervezet közös TOMI kampánya (a termékek után járó támogatási akció) is folyamatban van. A mostani 15 raklapnyi felajánlásnak köszönhetően 400 NOE tagcsaládot tud egyesületünk támogatni; a felajánlás értéke 12 millió Ft. Az adomány olyan mosó- és tisztítószerekből áll, melyekre minden családban szükség van. A három akció eredményeként a pandémia időszakában a Henkel 25 millió Ft értékben támogatta a magyar nagycsaládokat.

A nemes felajánlás értéke megfizethetetlen. A gyors, kérés nélkül felajánlott segítség több száz család életeét teszi könnyebbé. A Henkel által nyújtott támogatás lényege épp az, hogy nem ad hoc, nem egy hirtelen ötlet, hanem egy komoly, átgondolt stratégia alapján szerveződik. „Örülünk annak, hogy ugyanazt gondoljuk a hatékony, az érdemi segítségről: azt a legalapvetőbb emberi közösség, a családok számára kell biztosítani, mert így részesülnek benne a legtöbben. Amíg a családok működnek, működik a gazdaság és a társadalom is. Ebben a gondolatban is egymásra találtunk a Henkel Magyarország Kft-vel” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Kardosné  Gyurkó Katalin, a NOE elnöke.

Fotók: Vadócz

 

MTI
MTI Hírfelhasználó