Az élet, a szeretet és a tudás hídját kell megépítenünk!
Gyászt, csüggedést, elbizonytalanodást hozott sokaknak a világjárvány. Ugyanakkor egy alkalmat is kínál, hogy elgondolkozzunk az életünkről – üzente Erdő Péter bíboros advent első vasárnapjának előestéjén.
2020. november 28. 18:02

Erdő Péter bíboros prímás adventi videóüzenetében azt mondta: „Az ember élete, minden nemzedék élete híd a múltból a jövő felé! Az élet hídját kell megépítenünk!”

A szülők, az orvosok, a betegápolók, mindazok, akik az egészségünket és az életünket védik különösen sokat dolgoznak ezen.

Az élet hídja mellett a főpásztor szerint a szeretet hídját is fel kell építenünk. Ebben a család szerepét emelte ki. Erdő Péter úgy fogalmazott: „A szülők ezt a drága kincset úgy adják tovább, hogy majd egymást szeretni tudó, az egész társadalomban barátságos és segítőkész, derűs embereket nevelnek.”

Az építkezést a tudás hídjának megalkotásával kell folytatni. A főpásztor kihangsúlyozta, az emberiség által felhalmozott tudást, át- és tovább kell adni a jövő nemzedékeknek. A pedagógusok, a nevelők, a kutatók, a tudósok mind-mind ezen fáradoznak. Ez felelősség, kihívás és nagyszerű feladat is.

Erdő Péter hozzátette: „Mindennek akkor van igazán értéke, ha van értelme a múltunknak, van értelme a jövőnknek, van értelme egyén és közösség életének.”

A bíboros bíztató, bátorító üzenetét azzal zárta, hogy nem maradtunk egyedül ezekkel a kihívásokkal, hiszen Isten nem hagyja magára az emberiséget. „Ő itt jár velünk a történelem útján és vár bennünket egy boldogító örök találkozásra. Itt a Földön is ragadjuk meg a találkozás alkalmait!”

Erdő Péter tolmácsolta a meghívását a 2021 szeptemberében a budapesti Eucharisztikus Világkongresszusra.

A főpásztor azzal zárta adventi üdvözletét: „Találkozzunk Krisztussal Budapesten, legyen Ő életünk sugárzó társa, legyen Ő az, aki optimizmust és örömet hoz az életünkbe!”  

https://youtu.be/8JNJbzGBWTE

gondola