Deák Dániel: Orbán pályája Rooseveltéhez, Kohléhoz, Thatcheréhez hasonlatos
„Immár negyedik ciklusa felén is túl jár, háromszor nyert kétharmados parlamenti felhatalmazást” – osztotta meg közösségi oldalán Deák Dániel politológus, a XX. Századi Intézet igazgatója az információkat annak apropóján, hogy Orbán Viktor a mai naptól a leghosszabb ideig hivatalban lévő miniszterelnöknek számít.
2020. november 30. 14:56

Kormányzati munkával töltött ideje immár 14 év és 144 nap, amivel Tisza Kálmánt előzte meg. Deák emlékeztetett: „Miniszterelnöki teljesítménye abból a szempontból is egyedülálló, hogy egymás után kétszer választották újra. Sőt, kormányfői éveit számolva összesen lassan másfél évtizede Orbán Viktor vezeti Magyarországot, ami egyben azt is jelenti, hogy a rendszerváltoztatás óta eltelt harminc évnek már-már a felét az ő kormányzása határozta meg.”

A politológus az elmúlt század legnagyobb formátumú politikusaihoz hasonlította Orbán pályáját, amelyről az intézet hosszabb elemzést adott közre.

„A magyar miniszterelnök ezzel a politikai teljesítménnyel olyan nagy történelmi nevekkel állítható párhuzamba, mint Franklin Delano Roosevelt, Helmut Kohl, Charles de Gaulle vagy Margaret Thatcher” – áll a posztban. A miniszterelnöknek Varga Judit és Deutsch Tamás is gratulált.

Facebook
MTI Hírfelhasználó