A nyolcadik váltás is felkészült a határ védelmére
A Közös Akarat feladat nyolcadik váltásának tagjai a napokban – a járványügyi veszélyhelyzet előírásait betartva – megismerkedtek a határvédelmi feladatrendszer minden szükséges elemével.
2020. december 1. 16:21

Katonáink megtanulták a határvédelmi feladatrendszer minden szükséges elemét, bővítették a járőrözési ismereteiket, elsajátították a fegyverhasználat, a rádióforgalmazás szabályait, illetve vezetéstechnika oktatásban is részesültek.

Hadseregünk tagjai a katonai eskü szellemében életük árán is megvédik az országot az ellenség ellen.

Az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság alárendelt szervezeteinek katonái mindezek mellett felfrissítették egészségügyi tudásukat és begyakorolták az intézkedéstaktikai eljárások jogszerű mozzanatait.

Az ellenség megmotozása hozzáértést, alaposságot, éberséget és tapasztalatot is követelő katonai fortély.

Lábszáránál is rejtegethet fegyvert a civilnek álcázott, valójában katonának kiképzett, harci feladattal ellátott ellenség. 

A Kalasnyikovval célzó szakaszvezető az ország, s egyben Európa védelmére készül.

Képek: Kelemen Ilona

honvedelem.hu
  • Ma van a magyar kultúra napja
    A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.
  • SZFE - Bemutatták az egyetem új, naphegyi campusát
    A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) történetének legjelentősebb fejlesztési programja vette kezdetét, amelynek első lépéseként új intézetnevekkel és megújult, modern oktatási helyszínekkel várják a hallgatókat és oktatókat - közölte Szarka Gábor kancellár az SZFE új, naphegyi campusának csütörtöki sajtóbejárásán.
  • Az újonnan engedélyezett oltóanyagokkal felgyorsítható a védőoltás
    Az újonnan engedélyezett oltóanyagokkal felgyorsítható a védőoltások beadása - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó