A nyolcadik váltás is felkészült a határ védelmére
A Közös Akarat feladat nyolcadik váltásának tagjai a napokban – a járványügyi veszélyhelyzet előírásait betartva – megismerkedtek a határvédelmi feladatrendszer minden szükséges elemével.
2020. december 1. 16:21

Katonáink megtanulták a határvédelmi feladatrendszer minden szükséges elemét, bővítették a járőrözési ismereteiket, elsajátították a fegyverhasználat, a rádióforgalmazás szabályait, illetve vezetéstechnika oktatásban is részesültek.

Hadseregünk tagjai a katonai eskü szellemében életük árán is megvédik az országot az ellenség ellen.

Az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság alárendelt szervezeteinek katonái mindezek mellett felfrissítették egészségügyi tudásukat és begyakorolták az intézkedéstaktikai eljárások jogszerű mozzanatait.

Az ellenség megmotozása hozzáértést, alaposságot, éberséget és tapasztalatot is követelő katonai fortély.

Lábszáránál is rejtegethet fegyvert a civilnek álcázott, valójában katonának kiképzett, harci feladattal ellátott ellenség. 

A Kalasnyikovval célzó szakaszvezető az ország, s egyben Európa védelmére készül.

Képek: Kelemen Ilona

honvedelem.hu
  • Az egyezmény, aminek nyomán marhavagonokba zártak 76 ezer magyart
    Embereket nem lehet marhacsordaként az egyik országból a másikba átterelni – idézi Lloyd George egykori brit miniszterelnök kijelentését Ligeti Dávid. Mégis megtörtént: a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár történészével a csehszlovák-magyar lakosságcsere-egyezményről beszéltünk.
  • Sztálin nem indul az előválasztáson
    A komoly jelöltek még kivárnak, és lebegtetik indulásukat. A szándékaikról szóló találgatás a legjobb nekik, mivel addig is róluk beszélnek.
  • Mindenki regisztráljon a vakcináért
    A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban - tette hozzá Orbán Viktor.
MTI Hírfelhasználó