Így csalhatták el az amerikai elnökválasztást
Szavazatokkal teli bőröndök kerültek elő, miután a választási megfigyelők elhagyták a szobát.
2020. december 5. 00:39

A tanúvallomások alapján újabb kérdések merültek fel a Georgia állambeli szavazatszámlálással kapcsolatban, ezért az aláírások ellenőrzésére van szükség – ismerte el a Donald Trump által nemrég élesen kritizált Brian Kemp, az állam republikánus párti kormányzója a Fox News hírcsatornának adott interjújában. A kormányzó egy megfigyelőkamera nemrég előkerült felvételeiről elmondta: a képsorok azt mutatják, hogy kivezették a választási megfigyelőket a szavazatszámláló teremből, miután azt közölték velük, hogy a szavazatszámlálás befejeződött arra az éjszakára. A felvételeken ugyanakkor jól látható, hogy a megfigyelők távozása után egy nő – a feltételezések szerint – voksokkal teli bőröndöket húz elő az asztal alól.

A szavazatokat állítólag órákig számolták, méghozzá úgy, hogy a teremben nem voltak jelen a választási megfigyelők – számolt be a CBS hírcsatornához tartozó CBS46.com, amely azonban órák óta elérhetetlenné vált.

Kemp a Fox Newsnak azt nyilatkozta, hogy a videó előkerülése után követelte az aláírások auditálását, ezt az utasítást azonban kizárólag Georgia államminisztere rendelheti el, Kemp tehát ennél többet nem tehetett az ügy érdekében. Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy Georgia államban Donald Trump hivatalban lévő elnök jogi csapata kétszer is újraszámolást követelt, és bár a Joe Biden és Trump közötti szavazatkülönbség csökkent, a demokrata politikus a második újraszámolást követően is mintegy 12 ezer vokssal vezetett, az eredmény megfordítása tehát egyáltalán nem egy hajszálon múlt.

Brad Raffensberger, a választásokért felelős georgiai államminiszter ráadásul már november 20-án bejelentette: a valamennyi megyéből beérkezett igazolt szavazatok alapján hitelesíti a tagállam választási eredményét.

„Csinálj valamit, Brian Kemp!” – írta akkor Donald Trump a Twitteren, hozzátéve: „Hagytad, hogy az államodat becsapják. Ellenőriznünk kell az aláírásokat, és meg kell számolnunk a borítékokat és a szavazólapokat! És aztán le kell fújni a választásokat, nem lesz rájuk szükség.”

Január 5-én egyébként két szenátusi pótválasztást tartanak Georgiában, mert egyetlen jelölt sem szerezte meg a szavazatok legalább ötven százalékát a november 3-i választásokon. Ezeknek a választásoknak az eredménye országos jelentőségű, ezen múlik ugyanis a többség sorsa a szövetségi törvényhozás felsőházában, azaz a száztagú szenátusban. 

magyarnemzet.hu
  • Az EU-ban egy szűk kör kezében van a valódi hatalom
    „Az európai intézmények működése a gyakorlatban meglehetősen különbözik attól, amit a szerződésekben vagy a könyvekben olvashatunk" - jelentette ki Trócsányi László. Rámutatott, hogy az Európa Parlamentben elvileg ugyan minden tagállam egyenlő, de . "a valódi hatalom egy szűk kör kezében van", s a döntések meghozatala "zárt ajtók mögött történik".
  • Meghosszabbítja a kormány az oltási akcióhetet
    Egy héttel meghosszabbítja a kormány a hétfőn indult oltási akcióhetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken reggel.
  • Brutális erejű választási beavatkozásra készülhetünk
    Horváth József: Közép-Európán söpört végig egy furcsa, kormányokat és politikusokat buktató hullám. Ausztria, Csehország, Szlovákia, Románia és legutóbb Bulgária. Ami közös bennük, hogy az európai balliberális fősodorral szemben álló politikusokat, pártokat járattak le és szorítottak ki kormányzati pozícióból.
MTI Hírfelhasználó