A fasizmus megérkezett Amerikába?
2021. január 11. 11:51

Ha a fasizmus valaha is megérkezik Amerikába, akkor az a liberalizmus képében fog jönni” – idézi Ronald Reagan 1975-ben – akkor még kormányzóként – mondott szavait Rákay Philip Facebook posztjában.

A kommunikációs és médiaszakember véleménye szerint a későbbi amerikai elnök szavai mára beigazolódtak, mert, mint fogalmaz: Mégis minek lehetne ma nevezni azt a beteges, szélsőliberális, politikai korrektségbe csomagolt véleményterrort, amelynek égisze alatt minden másként gondolkodó – a liberó null tolerancia jegyében – azonnal megbélyegezhető, kirekeszthető?

Rákay Philip hozzáteszi: amikor a liberálisok szerint a dolgok valódi néven nevezése maga az ősbűn, s mindent áthat már az általuk sulykolt „orwelli újbeszél”, mint a legújabb, XXI. századi diktatúra egyetlen, elfogadható, szalonképes kifejezőeszköze, amely veszélyes ideológia hordozója is egyben. A liberális diktatúráé, az általuk uralt véleményterroré, azaz a liberálfasizmusé.

A kommunikációs és médiaszakember hangsúlyozta: a politikai korrektség diktatúrája egyfajta fasizmus, bizony az. Ahogy az USA-ban a feketébe öltözött, arcukat eltakaró, masírozó, fosztogató, gyújtogató, szobordöntögető, gyilkoló terrorszervezet az ANTIFA is csak nevében fasizmus ellenes, valójában ő maga a megvalósuló fasizmus egyik előszobája. De gondolhatunk például a hatalmas technológiai világcégek szolgáltatásira is, amelyek az egész világra kiterjesztve jelentenek központosított erőt – mutatott rá.

Facebook
Címkék:
MTI Hírfelhasználó