Trump után Orbánt buktatná meg a nyugati liberális média
Újabb nyugati bírálatok jelentek meg Orbán Viktorról és a Fideszről. Angela Merkelt számon kérték, hogy miért védi a Fideszt az Európai Néppártban, az Arte német tévéadó pedig másfél órás dokumentumfilmet készített a magyar miniszterelnök lejáratására – hangzott el az M1 Ma reggel című adásában.
2021. január 14. 09:25

Az Arte nevű  német csatorna Helló, diktátor címmel áldokumentumfilmet forgatott Orbán Viktorról.

Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója az M1 adásában felidézte, hogy a film huszonkét megszólalója közül huszonegy a kormánnyal kritikus vagy szemben álló szereplő, mint például Manfred Weber vagy Viviane Reding volt uniós biztos, akik korábban is többször bírálták Magyarországot.

Rajtuk kívül megszólalt például Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, akit „korrupciós szakértőnek” mutattak be, vagy Magyar Bálint, az SZDSZ korábbi elnöke, valamint a Horn-, a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormány oktatási minisztere volt, és akit szociológusként mutattak be. Mindkét esetben elhallgatták a politikai funkciójukat.

Egyedül Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős  államtitkár képviselte a kormány álláspontját a huszonkét megszólaló közül, cseppet sem mondható tehát kiegyensúlyozottnak a dokumentumfilm.

„Tehát huszonegy szereplő 89 percen át, egy drámai aláfestő zene mellett végig arról beszélt, hogy Magyarországon diktatúra van. A végkicsengés pedig az volt, hogy az unió a 24. órában van Magyarországgal kapcsolatban és lépnie kell” – összegezte a szakértő a hazánk elleni újabb liberális támadást.

Boros Bánk Levente kiemelte, a nyugati világban komoly politikai háború zajlik, ennek egyik terepe a média. Azzal, hogy ilyen hihetetlen nyomáson keresztül – melynek olyan eszközei voltak, mint a BLM-, az Antifa-mozgalmak, a különböző erőszakos megmozdulások, a médialejáratás vagy a közösségi médiás letiltások sikerült megbuktatniuk a regnáló amerikai elnököt, Donald Trumpot, és sikerült a helyére egy demokratát, Joe Bident megválasztani, ez felbátorította azokat a liberális erőket, amelyek a következő célpontjuknak Orbán Viktort és a magyar kormányt tartják.

Ennek egyik eszköze például, hogy rászorítsák Angela Merkel német kancellárt, hogy lépjen fel Magyarországgal szemben. A céljuk az, hogy a kormány megbukjon a 2022-es választásokon.

hirado.hu - M1
  • Az EU-ban egy szűk kör kezében van a valódi hatalom
    „Az európai intézmények működése a gyakorlatban meglehetősen különbözik attól, amit a szerződésekben vagy a könyvekben olvashatunk" - jelentette ki Trócsányi László. Rámutatott, hogy az Európa Parlamentben elvileg ugyan minden tagállam egyenlő, de . "a valódi hatalom egy szűk kör kezében van", s a döntések meghozatala "zárt ajtók mögött történik".
  • Meghosszabbítja a kormány az oltási akcióhetet
    Egy héttel meghosszabbítja a kormány a hétfőn indult oltási akcióhetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken reggel.
  • Brutális erejű választási beavatkozásra készülhetünk
    Horváth József: Közép-Európán söpört végig egy furcsa, kormányokat és politikusokat buktató hullám. Ausztria, Csehország, Szlovákia, Románia és legutóbb Bulgária. Ami közös bennük, hogy az európai balliberális fősodorral szemben álló politikusokat, pártokat járattak le és szorítottak ki kormányzati pozícióból.
MTI Hírfelhasználó