Gyurcsányék halálkampánya új szintre ért?
Azt, hogy Európának kell-e a kínai vakcina, jól mutatja, hogy miután csütörtökön nyilvánosságra került, a magyar kormány előrehaladott tárgyalásokat folytat, néhány órán belül tizennégy európai ország jelentkezett a kínai gyártónál.
2021. január 18. 12:48

– A Demokratikus Koalíció felszólítja az országos gyógyszerészeti intézetet, hogy ne engedjen a kormány sanda politikai nyomásának a kínai vakcina engedélyeztetése kapcsán! – mondta Varga Zoltán, a DK frakciószóvivője online sajtótájékoztatóján hétfőn. Ezzel a Gyurcsány-párt szándékosan azt sugallja, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) nem szakmai döntéseket hoz.

Varga jó láthatóan mindezek ellenére nem érezte ellentmondásosnak hangsúlyozni, hogy a DK oltáspárti, sőt – szerintük – valójában a kormány rontja a magyarok bizalmát az oltásban azzal, hogy a kínai vakcinát is be akarja szerezni, és az emberek rendelkezésére bocsájtaná, amennyiben az OGYÉI alkalmasnak találja erre. A frakciószóvivő aláhúzta, a DK szerint felelőtlen, hogy a kormány egy olyan kínai vakcinával akar oltani, amelyet nem ellenőrzött az Európai Gyógyszerügynökség. A magyar kormány persze épp ezért akarja minél előbb megvizsgáltatni a hazai hatóságokkal a kínaiak oltóanyagát, természetesen szó nincs arról, hogy bárki ellenőrizetlen, ismeretlen összetételű oltóanyagot kapjon Magyarországon.

A DK érvelését, amire alapozva a párt a kínai vakcina elleni jajveszékelését is elindította, nagy mértékben gyengíti, amit Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára közölt vasárnap: Azt, hogy Európának kell-e a kínai vakcina, jól mutatja, hogy miután csütörtökön nyilvánosságra került, a magyar kormány előrehaladott tárgyalásokat folytat, néhány órán belül tizennégy európai ország jelentkezett a kínai gyártónál – mondta, hozzátéve: mostanra valószínűleg ismét egész Európa Kínában áll sorban.

Ahogy arról korábban a Magyar Nemzet is beszámolt: A Demokratikus Koalíció szombaton bejelentette, petíciót indít, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem az Európai Gyógyszerügynökség, hanem a magyar gyógyszerhatóság engedélyezett. A Fidesz akkor külön közleményben hívta fel a figyelmet Gyurcsány Ferenc életeket veszélyeztető kampányára. Mint írták, a Gyurcsány vezette baloldal célja, hogy minél hosszabb ideig tartson a járvány, Gyurcsány ugyanis a magyar emberek élete árán akarja megszerezni a hatalmat, ezért buzdít az oltások ellen.

Magyar Nemzet
  • Globália hasznos idiótája
    Háború van, ahol minden ellenséges támadásra csak a sokkal nagyobb erejű ellencsapás lehet a válasz.
  • A rákbetegeken is nyerészkedett az EU korrupcióval vádolt egészségügyi biztosa
    Beszámolók szerint az oltások hátterében az Európai Unió egyik legnagyobb korrupciós botránya bontakozik ki, melynek középpontjában az uniós egészségügyi biztos áll. Sztella Kiriakídiszt és családját nem először érik hasonló vádak, évekkel korábban egy bank mögé bújva privatizálták az összes onkológiai kezelést Ciprus szigetén.
  • Karácsony már többször is állított valótlanságot a doktorijáról
    Egyszer már megköszönte Karácsony Gergely, hogy lapunk felhívta a figyelmét arra, hogy tévesen szerepel az önéletrajzában a doktori fokozat megszerzése. Karácsony akkor tévedéssel magyarázta az esetet, valamint azzal, hogy félreérthetően volt megfogalmazva a bemutatkozása. A baloldal miniszterelnöki versenyére tegnap bejelentkező Karácsony tanulmányai kapcsán Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora elmondta: Karácsony minden támogatást megkapott a képzés elvégzéséhez, azonban nem tudott élni a lehetőséggel.
MTI Hírfelhasználó