Minden emberi közösség valódi ereje a hitben és értékrendben van
Alapvetően minden emberi közösség igazi és valóságos ereje nem az izmokban van, hanem a szellemiségben, a hitben és értékrendben - hangsúlyozta a Honvédelmi Sportszövetség elnöke szerdán a sportszövetség, a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola együttműködési megállapodásának aláírásán.
2021. január 20. 15:04

Simicskó István úgy vélte, ha a szellemiség, a hit és az értékrend rendben van a fiataloknál, bármilyen kihíváson úrrá tudnak lenni magyarként a Kárpát-medencében. Hozzátette: éppen ezért jó ügy érdekében írják alá az együttműködési megállapodást, amely az első ilyen az országban.

Az elnök szerint a megállapodás egyfajta szövetség is, amely a gyermekek hazához való kötődését erősíti, illetve felkészíti őket a küzdelmes életre, olyan "védőkart" és képességeket, kompetenciákat ad számukra, amivel helyt tudnak állni az életben.

Simicskó István rámutatott, a 21. század a kihívások évszázadaként indult, ezért a magyar oktatási rendszerben a gyerekekben meg kell erősíteni a hazához való kötődést, mely segíti igazodásukat a globalizálódó világban. "A nemzet a közös nevező, a szülőföld szeretete nagyon fontos, ebben vállaltak szerepet az aláírók" - fogalmazott, hozzátéve: a nemzet erejére mindig lehet számítani, ezt erősíthetik az olyan megállapodások, mint amilyent a sportszövetség és az iskola aláírt.

Vargha Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Székesfehérvár mindig is katonaváros volt, ahol valamilyen szintű honvédparancsnokság működött. Jelentős eseménynek nevezte a szerződés aláírását, mert tovább erősíti azt az együttműködést, amely a katonák, a gyerekek és a város között a múltban kialakult.

Mészáros Attila (Fidesz) alpolgármester kiemelte: nem véletlen, hogy a Vasvári Pál Általános Iskola írhatta alá az országban elsőként e megállapodást, hiszen az intézmény életében évek óta fontos programpont a hazafias nevelés, ezáltal szoros együttműködésük van a pákozdi katonai emlékparkkal és a helyi honvédséggel is.

Laczkó Gábor, a székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola intézményvezetője mutatja a tanulók által, az 1848-as pákozdi csatáról készített terepasztalt az iskola oktatási céllal kialakított interaktív kiállításán 2021. január 20-án. MTI/Vasvári Tamás

MTI
  • "Versenyt futunk az idővel, tovább gyorsítunk az oltáson"
    "Versenyt futunk az idővel, tovább gyorsítunk az oltáson" - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.
  • Agytröszt a polgári politikához
    A baloldali pártok társadalmi kötődése folyamatosan csökken, az ország egyes részein alig vannak tagjaik és szervezeteik, ezért a propagandamédiájukra hagyatkoznak üzenetük terjesztésénél. Ők a tagadásra és irigységre építenek. A polgári világ ennél sokkal tisztább és pozitívabb.
  • Fő cél: megakadályozni a szövődményes eseteket
    A koronavírus-járvány jelenlegi szakaszában az a legfontosabb, hogy meg tudjuk akadályozni a súlyos lefolyású, szövődményes eseteket és a kórházba kerülést. Erre valamennyi védőoltás képes - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.
MTI Hírfelhasználó