Gyurcsány miatt bukhat az ellenzék
A Jobbik elnöke, Jakab Péter már bejelentkezett ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek, Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy a DK-ban a legalkalmasabb személy erre a posztra a felesége, Dobrev Klára. A főpolgármester Karácsony Gergely még nem döntött, kéreti egy kicsit magát. Hogyan áll az ellenzéki koalíció az elemzőknél?
2021. február 1. 09:40

A Nézőpont Intézet friss felmérése szerint ha most vasárnap lennének a választások, akkor a válaszadók 52 százaléka szavazna a Fideszre, 45 százalék pedig az ellenzéki közös listára – mondta Mráz Ágostonnal, a Nézőpont Intézet vezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Hozzátette, ez egy szakaszgyőzelem a Fidesz számára, hiszen nagyjából négyszáz nap múlva várható az országgyűlési választás, amely egy nagy téttel rendelkező választás lesz. „Ma már a világban jegyzik Orbán Viktor miniszterelnök, így a világ szeme rajta lesz a jövőre megrendezett választásokon.” – mondta.

A mostani szakaszgyőzelem alapján úgy tűnik, a Fidesznek jövőre is sikerül győzedelmesednie és megszerezni a magyar állampolgárok többségétől a felhatalmazást az ország vezetésére. Azonban ez még nem a végső eredmény, még hátravan négyszáz nap, még számos éles csata, vita fog lezajlana a felek között. Az ellenzéki koalíció támogatottságát különböző közvélemény kutatások során praktikus és célszerű együtt mérni – mondta. A Nézőpont Intézet kutatása kimutatta, a közös lista nem emeli az ellenzék támogatottságát.

A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet elemzése pedig rávilágított arra, legfőképp Gyurcsány Ferenc megosztó és sokak számára taszító személye akadályozza leginkább azt, hogy emelkedjen az ellenzéki összefogás támogatottsága. Tízből nyolc magyar azt mondja, Gyurcsány Ferencnek nem szabad többé magas tisztséget betöltenie a magyar közéletben – tette hozzá. Mráz Ágoston úgy gondolja, Dobrev Klára, mint esetleges miniszterelnök-jelölt sem fogja emelni az ellenzék támogatottságát, mivel a közvélemény összekapcsolja őt Gyurcsány Ferenccel, és így férje népszerűtlensége rá is hatással van.

„Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc befolyása az ellenzi koalícióra van olyan nagy, hogy ha ők azt akarják, Dobrev Klára legyen a miniszterelnök-jelöltje a koalíciónak, akkor azt könnyen el tudják majd érni” – emelte ki Mráz.

hirado.hu
  • Az egyház és a bolsevik reflexek
    Maga Ferenc pápa cáfolt mindent, amit a baloldali médiában összehordtak a látogatásáról.
  • Orbán Viktor: Amit Brüsszel tesz, az árulás
    Az oltás működik, Magyarország működik – erősítette meg Orbán Viktor a parlament őszi ülésszakának első napján elmondott beszédében. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a gazdaság repülőrajtot vett, így képesek leszünk elérni az 5,5 százalékos növekedést is az év végére. A gyermekeseknek és a nyugdíjasoknak ígért támogatásokat semmi nem veszélyezteti. – Hiába hátráltatja Brüsszel a helyreállítási alap kifizetését, a kormány már megelőlegezte az újraindítási programokra szánt összeget – magyarázta a kormányfő. Szerinte Brüsszel elárulja Európát a migrációhoz való hozzáállásával.
  • „Jakab Péter a világ egyetlen bohóca, akinek testőrei is vannak”
    Részletesen reagált a baloldal vádjaira mai parlamenti felszólalásában Orbán Viktor, bár megjegyezte, a baloldalt a valóság egyáltalán nem érdekli, össze-vissza beszélnek. Jakab Péterrel kapcsolatban a miniszterelnök kijelentette, ő csak egy bohóc, akit nem kell komolyan venni. Azt is mulatságosnak tartotta Orbán, hogy Gyurcsány Ferenc akarja kioktatni a jobboldalt morális kérdésekben.
MTI Hírfelhasználó