Anschluss, naná
Meg persze SZDSZ, naná
2021. február 20. 00:50

„Ha arra gondolok, hogy az 1920-tól töretlenül megrendezésre kerülő Salzburgi Ünnepi Játékok rendezvénysorozata 1943-tól szünetelt, s csak az 1945-ös győzelem napja után indult újra, továbbá, ha arra gondolok, hogy Hitler alatt, az Anschlusst követően, egyre több szereplőt tiltottak el a fellépéstől tiszta árjaságuk erősen megkérdőjelezhető indokával, s egyre többen mondtak nemet tiszta árjaságuk hiánytalan birtokában, ám erkölcsi felelősségük és morális tudatuk okán, nem is tartom oly meglepőnek, hogy – mint a mai hírekben olvasható –az Orbán-kormány nem újítja meg a korábbi szerződését a fővárosi önkormányzattal, s nem finanszírozza tovább az abszolút világhírűvé vált Budapesti Tavaszi Fesztivált. Az sem lepett meg, hogy minderről Káel Csaba tájékoztatta a fővárosi vezetést, az, aki az állam által felkért szervezője volt a Budapesti Tavaszi Fesztiválnak, ugyanaz, akit az Orbán-kabinet által elindítani kívánt új fővárosi fesztivál szervezőjének kért fel az Orbán-kormány. Amit Káel Csaba – magától értetődő módon – elvállalt.

Csak emlékeztetnék arra, hogy 1920-ban a Salzburgi Ünnepi Játékok Hugo von Hofmannsthal Jedermann című misztériumjátékával vette kezdetét, Max Reinhardt rendezésében.

A leendő »Orbán-kormány Ünnepi Játékai Önmagával és Talpnyalóival« nyitányára már lassan fel is lehet kérni az Orbán-kormányilag tiszta elkötelezettségű szerzőt és rendezőt, hogy írják meg és vigyék színpadra az Orbán-kormány új fesztiválsorozatának kezdetét jelentő Niemand c. neorealista nyitódarabot.”

Gábor György: Niemand, neorealista nyitódarab

mandiner.hu - facebook
Címkék:
MTI Hírfelhasználó