Bratislavai kifli
2021. február 23. 00:30

„Vannak olyan szlovákiai településnevek, ilyen Pozsony is, amelynek a szlovák megfelelőjét a magyar anyanyelvűek egymás között még véletlenül sem használják a mindennapi beszédben. Senki se mondja, holnap megyek Bratislavába vagy Dunajská Stredára. Amennyiben egységes magyar nemzetben gondolkodunk, akkor most már egész biztos, hogy a felvidéki magyarok soha a büdös életben nem fogadnák el a Gyurcsány házaspár valamelyikét Magyarország miniszterelnökének.

Fletót azért nem, ahogy viszonyult 2004-ben a külhoni magyarsághoz, és iszonyul napjainkban is, nejét, Dobrev Klárát egyrészt azért nem, mert házas- és eszmetársa az egykori magyar kormányfőnek, egyforma elveket és elvtelenségeket vallanak. Másrészt itt van ez a jelenlegi szlovák fővárosnév ügy! Mint ismeretes, Brüsszelben Dobrev Klára EP-képviselő a következő magyarul elhangzó mondattal adta át a szót szlovák képviselő kollégájának: »Most megadom a szót Hajšel úrnak, aki Bratislavából jelentkezik«.

Ezek után nem lenne csoda, ha kedvenc budapesti cukrászdájából Klárikát azzal leteremtve hajítanák ki a legközelebbi látogatásánál, hogy se Rigó Jancsi, se Sacher-torta, se bratislavai kifli, és nagyon gyorsan hagyja el a boltot! Elérkezett az az idő, hogy félretéve a hazai félelmeinket, tömegesen kérjük a magyar állampolgárságunkat a szlovák mellé, hogy aztán magyarországi választójogunk birtokában hozzájáruljunk Gyurcsányék és szövetségesei hatalomra jutásának megakadályozásához. Ma ezt követeli tőlünk a haza!”

Száraz Dénes: Ha Pozsony lenne a közös múlt, Bratislava akkor se lehet a közös jövő

Ma7.sk
Címkék:
MTI Hírfelhasználó