Jé, a Fidesz is nyilas
Még örül is az idióta
2021. február 27. 01:02

„Eddig úgy tudtam, hogy szellemi-ideológiai értelemben a Fidesz a MIÉP utódpártja. Pénteken kiderült, hogy Szabó Alberté is. (Fiatalabbak kedvéért: nem sokkal az előző rendszerváltás után, 1993-ban Ausztráliából Magyarországra disszidált Szabó Albert a kilencvenes évek hungarista mozgalmainak egyik legjelentősebb alakja. Azóta ismét Ausztráliában él.) 1993-ban Szabó megalakította a Világnemzeti Népuralmista Pártot (VNP). A VNP utóbb a Magyar Nemzeti Arcvonallal (elnök: a nem kevésbé kiváló Győrkös István, a bőnyi rendőrgyilkos) és a Kommunizmus Üldözötteinek Szövetségével (elnök: Ekrem-Kemál György) egyesült Magyar Hungarista Mozgalom néven.

Ami huszonnyolc éve néhány habókos, a politikai életben teljesen marginális nyilas különcködése volt, az most Fidesz jóvoltából a fősodor része.

Történt ugyanis, hogy Potápi Árpád, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai (sic! – Sz. P.) államtitkára pénteken közölte: „a magyarság mára egységes világnemzetté vált”.

Azt hiszem, anyanyelvi szinten tudok magyarul, szerintem ilyen szó nincs, hogy »világnemzet«. De még ha van is, az Szabó Albert szüleménye. A Fidesz tehát a kilencvenes évek nyilas szófordulataival operál. (Amúgy én örülök neki, mert a fejemben lévő Fidesz-kép kapott egy igazolást.)

De ez még nem minden.

Létező szavakból nem létező összetett szavak kreálása – »talajgyökér« vagy a mára már polgárjogot nyert »rögvalóság« – Szálasi Ferenc sajátja volt. Ezt az örökséget vette át a »világnemzettel« Szabó Albert, s az ő szóalkotását frissítette most föl a miniszterelnökségi államtitkár.”

Szegő Péter: A Fidesz a kilencvenes évek nyilas szófordulataival operál

mandiner.hu - facebook
Címkék:
  • Legkorábban hazánk térhet vissza a normális élethez
    Legkorábban Magyarország térhet vissza Európában a normális élethez, de ez nem jelenti azt, hogy a járvány megszűnt volna - jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.
  • György István: bárki napokon belül megkaphatja az oltást
    Már bárki napokon belül megkaphatja a védőoltást életkortól és foglalkozástól függetlenül - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.
  • Erős az akarat Európa elpusztítására
    Egy olyan időszakhoz érkeztünk, ahol a nemzetközi baloldal a valódi európai értékek helyett a realitást messze nélkülöző neoliberális eszmékkel próbál új szavazóréteget kinevelni magának.
MTI Hírfelhasználó