Dömötör Csaba: Miért feküdtek le Gyurcsánynak?
Nemrég önök a fiatalokat funkcionális analfabétáknak, majd a nyugdíjasokat remegő kezűeknek nevezték, a főnökük pedig „csak” k betűs országnak nevezte hazánkat – fogalmazott parlamenti felszólalásában Dömötör Csaba.
2021. március 1. 14:47

– Kétkulacsos politikát folytat a kormány, Rétvári államtitkár pedig halálkampányt folytat – kezdte meg felszólalását Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselője A kormány megint a német autógyártókat választja a magyar kisvállalkozások helyett? címmel, mire Jakab István házelnök arra kérte őt, hogy az általa választott témára koncentráljon.

A jobbikos képviselő azt állította, hogy a kormány azzal házal, hogy négymillió forint helyett kilencmillió forinttal támogatja a munkahelyeket, viszont a támogatások a multik kezében landolnak. – Mit mondanak azoknak a magyar vállalkozóknak, akiknek csupán hitelt ajánl fel a kormány? – hangoztatta a politikus, majd hozzátette, hogy marad forrás a kaszinók támogatására, amelynek összege magyarok ezreit tudta volna megmenteni. – Bolsevik típusú véleménybuborékba burkolóznak, miközben a józan többség kacag önökön – zárta felszólalását a jobbikos képviselő.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára válaszában felsorolta a kormány intézkedéseit: kétszer annyi forrásból részesültek a magyar vállalkozók, mint a nagyvállalatok, és bértámogatásban részesültek a vendéglátósok és a szabadidőközpontok is, amelyeknek a többsége kis- és középvállalkozás (kkv), a hitelmoratórium 15 hónapig védi ezeket a magyar vállalkozásokat, a lakásfelújítási támogatások pedig magyar vállalkozásoknak ad majd munkát.

– Ha ilyen problémákat feszegetnek, akkor miért feküdtek le Gyurcsánynak? – kérdezte az államtitkár, majd hozzátette: – Bolsevikoznak, miközben a paktumot önök írták alá a posztkommunistákkal. Ne vicceljünk már!

Az államtitkár felidézte a két Jobbik-közeli újságíró, Havas Henrik és Pörzse Sándor mondatait, akik szerint „a magyarok buták, zsellérek, parasztok”. – Nemrég önök a fiatalokat funkcionális analfabétáknak, majd a nyugdíjasokat remegő kezűeknek nevezték, a főnökük pedig „csak” k betűs országnak nevezte hazánkat – tette hozzá Dömötör Csaba.

Magyar Nemzet
MTI Hírfelhasználó