Operatív törzs: 221 ember ellen intézkedtek a maszkviselés elmulasztása miatt
A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt csütörtökön 221 esetben intézkedtek a rendőrök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.
2021. március 5. 12:56

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt csütörtökön 221 esetben intézkedtek a rendőrök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Gál Kristóf alezredes kiemelte: közülük 161-en közterületen, 49-en egyéb, a rendeletben szereplő zárt helyen, 11-en pedig tömegközlekedési eszközökön nem viseltek maszkot.
   
A kijárási tilalomra vonatkozó szabály megszegése miatt csütörtökön 436 emberrel szemben léptek fel a rendőrök - tette hozzá.
   
Csütörtökön a Magyarország területén átutazás szabályainak megsértése miatt 46 emberrel szemben kellett intézkedniük a rendőröknek.
   
Gál Kristóf elmondta azt is, hogy csütörtökön 7616 hatósági házi karantént rendeltek el. Jelenleg 45 164-en vannak hatósági házi karanténban, közülük 4073-an regisztráltak az online ellenőrzésre fejlesztett mobilalkalmazásra. A rendőrök 16 415 helyszíni ellenőrzést tartottak a hatósági házi karanténban levőknél csütörtökön.
   
Az ORFK szóvivője emlékeztetett arra: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön bejelentette, a járvány harmadik hullámának letörésére a kormány a védelmi intézkedések szigorítását rendeli el, ez érinti többi között a maszkhasználatot, az üzletek és szolgáltatások nyitva tartását, továbbá a határforgalom ellenőrzését. Hozzátette: a részletszabályokról hamarosan megjelenik a kormányrendelet, kérik a lakosság türelmét és együttműködését.
 

MTI
  • Szlávik: bár jók az oltási adatok, a védekezést nem lehet elengedni
    Bár az oltási adatok rendkívül kedvezőek, de ez nem azt jelenti, hogy a védekezést "el kell engednünk"; a brit vírusmutáns jobban terjed a fiatalabbak körében is, így a maszkhasználatra, a távolságtartásra és az egymás iránti figyelemre továbbra is, akár még egy jó ideig szükség lesz - figyelmeztetett a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője szombaton a közmédiának adott interjújában.
  • Bayer Zsolt: Tusk a Katynban
    Donald Tusk remek fizetéséért bárkit bármivel megrágalmaz, minden birodalmi gazemberséghez lelkesen asszisztál, és hazudik.
  • Novák Katalin: Komoly jobboldali erő a láthatáron
    A Fidesz külkapcsolatokért felelős alelnöke elmondta, pártjuk egyelőre élvezi a nagyobb mozgásteret és szabadságot jelentő függetlenséget.
MTI Hírfelhasználó