Áldott Geri a pápát is meghívta
2021. március 9. 00:56

„Öröm és megtiszteltetés, hogy szeptemberben Budapesten fogadhatjuk Ferenc pápát. Erdő Péter bíboros, érsek kezdeményezésére főpolgármesterként én is levélben hívtam meg Ferenc pápát a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Sokakkal együtt várom a találkozást.

Régóta gondolom, hogy manapság talán Ferenc pápától lehet és érdemes a legtöbbet tanulni. Nem csak hitről, emberségről, de a klímavédelem és a környezetvédelem terén is az egyik legprogresszívebb programot fogalmazta meg korábbi enciklikájában. Legutóbb pedig a »legjobb politikáról« is figyelemre méltó, akár iránymutatásnak is beillő gondolatokat írt. A populizmussal szemben – amelyben mi élünk – a popularizmust javasolja. A populizmus, a népakaratra való állandó hivatkozással valójában visszaél azzal, a felhatalmazást egyéni önös érdekek kielégítésére, anyagi haszonszerzésre használja. Ismerjük.

A popularista politika viszont mindenki számára lehetőséget biztosít, hogy saját képességét fejlessze, az emberi méltóságra összpontosít, amelyet nem rendel alá pénzügyi szempontoknak, és védelmezi a munkát, mint a társadalmi élet legfontosabb dimenzióját. A szegénységet pedig a szolidaritás és a szubszidiaritás, vagyis a helyben meghozott döntések alapján, az önkormányzatiság erősítésével kezeli. És persze az állandó megosztottság, a háborús retorika helyett az együttműködésben, partnerségben hisz. Nagyon közel állnak hozzám ezek a gondolatok is.

Nagy tisztelettel várjuk Budapestre Ferenc pápát”.

Karácsony Gergely: Öröm és megtiszteltetés, hogy szeptemberben Budapesten fogadhatjuk Ferenc pápát

mandiner.hu - facebook
Címkék:
  • Brüsszeli vakcinával oltott ellenzék
    Sokan kérdezik, miért ennyire oltásellenes az ellenzék? Ugyanazért, amiért nemrég még bevándorláspárti volt. Mintha ugyanazzal a “brüsszeli” föderalista-globalista vakcinával oltották volna őket akkor és most.
  • Párizs erdeje vagy üvegtorony: a Notre-Dame újjáépítése - Macron a helyszínen járt
    Ma két éve, 2019. április 15-én égett ki jelentős részben a párizsi Notre-Dame. A székesegyházban pusztító tűzvész második évfordulóján Emmanuel Macron francia államfő a helyszínen méltatta "az eddig elvégzett hatalmas munkát" a katedrális helyreállítására, amely a tervek szerint 2024. április 16-án ismét templomként működhet, jóllehet a külső munkálatok addigra még nem fognak befejeződni.
  • Már csaknem a felét beoltották a regisztrált 18-59 éveseknek
    A regisztrált aktív korúaknak, vagyis a 18-59 éveseknek már csaknem a felét beoltották - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó