A Fidesz az EPP-t, az uniós fősodor a józan eszét hagyta el
Az Európai Néppárt dobta el a kereszténydemokrata eszméket – fogalmazott a New York Post hasábjain Heltai Péter magyar újságíró.
2021. március 10. 23:54

Két évvel ezelőtt az Európai Parlament jobbközép pártcsaládja, az Európai Néppárt (EPP) felfüggesztette a Fidesz tagságát. Viszálykodásuk múlt héten ért véget, amikor Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: a pártja elhagyja az EPP-t.

A Fidesz lépésével annak az eurokrata elitnek mondott búcsút, amely már rég eldobta magától a saját kereszténydemokrata eszméit egy szélsőséges, globalista ideológia miatt, amely nem hagy teret a közép- és kelet-európai választópolgárok olyan értékeinek, mint a hit, a család és a nemzeti méltóság – írta az amerikai New York Post című jobboldali portálon megjelent publicisztikájában Heltai Péter újságíró, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) stratégiai kommunikációs vezetője. Mint fogalmazott: Mindaddig, amíg beálltunk a sorba, a globalista és liberális vonalat képviselő Brüsszel, valamint Washington nem szólt egy szót sem, ám amint más utat választottunk, demokráciaellenesnek minősítettek minket. Orbánt pedig még annál is rosszabbnak, miközben a miniszterelnök döntései valós problémákra jelentettek gyakorlatias megoldásokat.

 

Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppárt (EPP) frakcióülésén az EP épületében, Strasbourgban 2018. szeptember 11-én. Mellette Manfred Weber, az Európai Néppárt, az EPP frakcióvezetője Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs / MTI

– Nézzük meg például az illegális bevándorlás kérdését, amely 2015 óta folyamatosan puskaporos hordó – vetette fel a szerző, aki szerint Orbán, szinte egyedül a jobbközép vezetők között, területi szuverenitásunk védelmére buzdított, míg Észak- és Nyugat-Európa liberális eszméket valló nemzetei kijátszották a menedékjogi törvényeket, hogy több mint egymillió bevándorlót engedjenek be a Közel-Keletről és Afrikából – ami káoszt és terrort vont maga után.

– A legtöbb európai ma már belátja, hogy ostobaság volt kitárni a kontinens kapuit, az eurokrata, fősodratú média azonban fasisztának és idegengyűlölőnek bélyegezte a magyarokat, pusztán azért, mert ragaszkodtak az uniós jogban is rögzített elvekhez: a határaik és a szuverenitásuk védelméhez – fogalmazott a szerző.

Afrikából Európába igyekvő illegális bevándorlók a Földközi-tengeren 2021. február 6-án Fotó: Pablo Tosco / MTI/AP/

Heltai Péter cikkében külön kitér a magyar családpolitikára is. Mint írta, a magyar kormány nagylelkű támogatásokat ajánl fel az állampolgárainak a családalapítás és a gyermekvállalás megsegítésére, hogy megelőzze a demográfiai összeomlást. Tíz év alatt megkettőződött a házasságkötések száma, és a demográfiai mutatók is javulni kezdtek. Egy közelmúltbeli módosításnak köszönhetően pedig a házasságot egy férfi és egy nő szövetségeként határozza meg Magyarország Alaptörvénye – ahogyan az emberi történelem nagy részében a legtöbb civilizáció tette.

A kormány állásfoglalása a család mellett azonban további kritikát zúdított Magyarországra Európa liberális országaitól, amelyekben a családpolitikát a szélsőséges genderideológia határozza meg – emlékeztetett a szerző. Hozzáfűzte: Egy valami azonban biztos: Orbán nem váltaná ki Európa millióinak csodálatát, sem a brüsszeli elit ellenségeskedését, ha nem valós problémákra keresné a megoldást, amelyeket a fősodratú pártok vagy nem vesznek tudomásul, vagy tovább súlyosbítanak.

MNO - New York Post
  • Orbán: a következő évtizedet a járványok és a migráció határozza meg
    A következő évtizedet a járványok és a migráció határozza meg, és ennek súlyos hatása van az európai kereszténydemokráciára - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Glas Koncila horvát hetilapnak.
  • Kispestre száműzte Szent Istvánt a főpolgármester
    Karácsony Gergely a veszélyhelyzeti felhatalmazással élve egyik utolsó egyszemélyi döntéseként Kispestre száműzte az államalapító eredetileg Szent István parkba tervezett szobrát. A június 14-i főpolgármesteri határozattal végérvényesen a XIX. kerületbe került a szent király bronzba öntött alakja, miközben a róla elnevezett XIII. kerületi parkban semmi sem utal rá.
  • Öt helyet léptünk előre a versenyképességi rangsorban
    Öt helyet lépett előre Magyarország az IMD svájci üzleti iskola Versenyképességi Központja (IMD World Competitiveness Center) által kiadott versenyképességi rangsorban - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
MTI Hírfelhasználó