Tarlós István: Karácsony is megszavazta a használt metrószerelvények beszerzését
Karácsony úgy kéri számon az előző fővárosi vezetésen a használt metrókocsik beszerzését, hogy ő is megszavazta azt.
2021. március 18. 11:58

Gyakorlatilag semmit sem tudni az M3-as metrókocsik beszerzésével kapcsolatos tanulmányról, amelyet a főváros baloldali vezetése rendelt meg, és amely alapján Karácsony Gergelyék – az előző, Tarlós István-féle városvezetést hibáztatva – feljelentést tettek.

– Klímaberendezés nélküli, elavult metrókocsikat kaptunk csaknem hetvenmilliárd forintért, ezért természetesen valakinek felelnie kell – írta a főpolgármester a szerdai Facebook-bejegyzésében. Mint ismert, Karácsony Gergely 2019-es kampányának egyik központi eleme volt az említett vonal szerelvényeinek klímaberendezésekkel történő ellátása, ám ez a mai napig nem történt meg, csak jelenleg jutott odáig a BKV, hogy két különböző gyártó klímaprototípus-rendszerét teszteli a 3-as metró kocsijan.

A BKV egyébként még Tarlós István hivatali ideje alatt elkezdte az egyeztető tárgyalásokat a klímaberendezések beszerelésének előkészítésére. Találtak is olyan külföldi cégeket, amelyek képesek olyan kis méretű és súlyú légkondicionáló berendezéseket gyártani, amelyeket elbírnák a metrókocsik. Egy jogi kérdés volt még nyitott az ügyben, a metrószerelvényeket felújító orosz cégnek ugyanis hozzá kell járulnia a berendezések beépítéséhez ahhoz, hogy az általuk vállalt harmincéves garancia ne vesszen el.
 
Karácsony Gergely és DK-s helyettese, Gy. Németh Erzsébet használt metrókocsik kapcsán indított mostani támadásaira Tarlós István úgy reagált az ATV szerdai műsorában, hogy „Már nincs kampány, ezt az »Orbán utasítása« szöveget abba lehetne hagyni. Inkább most látok a fővárosban DK-s utasításokat”.
 
Hozzátette: személy szerint új szerelvények beszerzését szorgalmazta, ám a rendelkezésre álló források csak használt kocsik megvásárlását tették lehetővé, továbbá az MSZP-frakció is megszavazta az említett szerelvények beszerzésével történő rekonstrukciós projektet. Felidézte: amikor a forrásbiztosítást a főváros 2015-ben megerősítette, Horváth Csaba és az akkor már képviselő Karácsony Gergely is igennel szavazott.
 
 
Karácsony szakértő és Tüttő szakértő
 

 
magyarnemzet.hu
  • Az EU-hadsereg ötlete visszafelé sülhet el
    Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
MTI Hírfelhasználó