Dobrev Klára gátlástalansága a férjéével vetekszik
Nemhogy bocsánatot nem kért azért, mert maszk nélkül folytatott országjárást, majd kiderült, hogy koronavírusos, a betegségből éppen kilábaló Dobrev Klára ott folytatja, ahol abbahagyta: továbbra is a keleti vakcinák ellen kampányol. Gyurcsány Ferenc felesége teszi mindezt úgy, hogy már két DK-s politikus is elhunyt a járványban, egyikük pedig tragikus módon maga is részt vett az oltásellenes hangulat kialakításában.
2021. március 31. 10:27

„Nincsenek határok: újrakezdte a vakcinaellenes kampányt Dobrev Klára, megint arra buzdítja az embereket, hogy ne fogadják el a keleti vakcinát. Mindezt azután, hogy maszk nélkül turnézta végig a fél országot, és két [olyan – a szerk.] emberrel is találkozhatott, aki néhány nap múlva koronavírusban meghalt”– írta közösségi oldalán Deák ­Dániel.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője arra utalt, hogy Gyurcsány Ferenc felesége a napokban újra arról írt a Facebookon: azt tanácsolja mindenkinek, hogy csak valamelyik uniós engedéllyel rendelkező vakcinával oltassa be magát. Miközben a keleti hatóanyagok ellen kampányol, Dobrev álságos módon azt hangoztatja, hogy az állampolgárok életének megvédésénél „nem lehet semmi fontosabb”. „Sajnos a kormány nem érti ezt a felelősségét, és az emberek élete helyett sportra, az egyházaknak, vadászati kiállításra és még ki tudja, mennyi felesleges dologra megy el a pénz. Nem fogjuk nekik megbocsátani!” – uszít és fenyegetőzik Dobrev Klára, akinek gátlástalansága minden jel szerint a férjéével vetekszik.

 

Se Botka Lászlón, se a DK miniszterelnök-jelöltjén nem volt maszk, amikor tárgyalóasztalhoz ültek Forrás: Facebook

Dobrev ugyanis felelőtlen módon a járvány kellős közepén indult országjárásra, hogy polgármesterekkel, illetve helyi DK-s vezetőkkel találkozzon. Amikor pedig az ATV-ben arról kérdezték, hogy nem veszélyes-e így az országot járni, azt állította: „Tényleg folyamatosan maszk van rajtunk, folyamatosan kezet fertőtlenítünk, igyekszünk távolságot tartani.” Mondta ezt Dobrev Klára úgy, hogy a közösségi oldalán ő maga posztolt öt képet is, amelyeken sem ő, sem tárgyalópartnerei nem viseltek maszkot. Így történt ez például Botka Lászlóval, Szeged, illetve Pintér Tamással, Dunaújváros polgármesterével is. Gyurcsány Ferenc felesége pár napra rá kénytelen volt bejelenteni, hogy elkapta a koronavírust.

Az, hogy Dobrev Klára bocsánatkérés helyett továbbra is a keleti vakcinák ellen kampányol, különösen érthetetlen annak fényében, hogy a közelmúltban két DK-s politikus is elhunyt koronavírus-fertőzésben.

Március elején Gyűrűs Károly, a tatai képviselő-testület tagja, a napokban pedig Penz András, a Pest megyei hatodik választókerület volt DK-s elnöke, a párt felügyelőbizottságának tagja vesztette életét.

A szomorú hírt külön tragikussá teszi, hogy Penz András az elmúlt hónapokban maga is aktívan részt vett a DK vakcinaellenes kampányában: a Facebookon január 20-án megosztotta a DK a kínai vakcina ellen indított petícióját, annak aláírására buzdítva ismerőseit. Később, február 3-án is azt sugallta egy bejegyzésében, hogy gond lehet a keleti vakcinákkal, mert nem kérik azok európai engedélyeztetését a gyártóik. Mivel Penz András veszélyeztetett korú volt, hamarabb jogosult lett volna oltásra, így akár az is lehetséges, hogy megmenekülhetett volna, ha beoltatja magát. A Facebookon március 2-án azt írta, hogy nincs beoltva, felesége viszont már megkapta a vakcinát, mégpedig éppen a kínait. Ez alapján akár az is feltételezhető, hogy a DK politikusa elutasította az oltást, ami megmenthette volna az életét.

Tegnap Konczer Erik, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés ellenzéki frakcióvezetője a közösségi oldalán közölte: biztosan nem Dobrev Klára fertőzte meg az azóta elhunyt Gyűrűs Károlyt.

magyarnemzet.hu
  • Nőni fog a nyomás a határon
    A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babis társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz. Senki sem követelheti, hogy amiért az országainkban sok nemzedék megdolgozott, az sokmilliós migránsbeáramlással semmivé legyen.
  • A klíma gyorsabban változik, mint eddig bármikor
    Áder János köztársasági elnök elmondta, ma globálisan többet fogyasztunk a természeti tőkéből, mint amennyi új tud termelődni. Ezért is fontos a Budapesten tartandó fenntarthatósági expo, amely a megoldásokról szól majd. Lesz emellett tudományos tanácskozás is, amely különböző témákat fog körül járni, mint például a vízválság vagy a közlekedés.
  • Állam- és kormányfők a demográfiai csúcson
    Közös konferencianyilatkozatot ír alá Orbán Viktor miniszterelnök az eseményen részt vevő állam- és kormányfőkkel a csütörtökön kezdődő IV. budapesti demográfiai csúcson - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó