Kocsis Máté: Ki kell állni Petry Zsolt mellett! - Szijjártó Péter Jourovának
Kocsis Máté hivatalos Facebook-oldalán állt ki Petry Zsolt mellett, akit kedden egy migrációval kapcsolatos véleménye miatt távolított el kapusedzői állásából a Hertha BSC. A Fidesz frakcióvezetője szerint elfogadhatatlan, hogy nem a tudás és a képesség számít, hanem az idióta liberális propaganda feltétel nélküli kiszolgálása – olvasható a PestiSrácok.hu cikkében.
2021. április 7. 19:19

A korábbi magyar válogatott labdarúgó a Magyar Nemzetnek adott interjújában többek közt arról beszélt, hogy ha Nyugat-Európában valaki nem tartja jónak a migrációt, rögtön rasszistává kiáltják ki. Majd a cikk megjelenését követő huszonnégy órán belül elveszítette az állását.

Kocsis Máté közösségi oldalán úgy fogalmazott:

„Ki kell állni Petry Zsolt mellett!

A Hertha kiváló kapusedzője pusztán azért vesztette el az állását, mert elmondta a véleményét egy interjúban. A véleményét! Mellesleg igaza volt: Európa felszámolta magát az eszetlen migrációval!

Kirúgásával azt is elintézték a véleményterroristák, hogy várhatóan nehezen tud majd új munkát találni, mert a vasököl arra is lesújt, aki esetleg adna neki. Nagyon remélem, hogy Gulácsi Péter kiáll majd mellette is…

Elfogadhatatlan, hogy nem a tudás és a képesség számít, hanem az idióta liberális propaganda feltétel nélküli kiszolgálása.

Botrány, amit már mindenki ismer, így néhány kérdés maradt csupán: – Ilyen lenne a nyugati szólás- és véleményszabadság, amit szerintük követni kellene?

– Miért lapít most itthon az összes nagypofájú liberális, akik más esetben már ajulásig őrjöngték volna magukat?Ki kell állni Petry Zsolt mellett!

A Hertha kiváló kapusedzője pusztán azért vesztette el az állását, mert elmondta a véleményét egy interjúban. A véleményét! Mellesleg igaza volt: Európa felszámolta magát az eszetlen migrációval!

Kirúgásával azt is elintézték a véleményterroristák, hogy várhatóan nehezen tud majd új munkát találni, mert a vasököl arra is lesújt, aki esetleg adna neki.

Nagyon remélem, hogy Gulácsi Péter kiáll majd mellette is…

Elfogadhatatlan, hogy nem a tudás és a képesség számít, hanem az idióta liberális propaganda feltétel nélküli kiszolgálása.

Botrány, amit már mindenki ismer, így néhány kérdés maradt csupán:

– Ilyen lenne a nyugati szólás- és véleményszabadság, amit szerintük követni kellene?
– Miért lapít most itthon az összes nagypofájú liberális, akik más esetben már ajulásig őrjöngték volna magukat?
– A sokszínűség azt jelenti, hogy egy álláspont létezhet egy társadalmi-közéleti vitában?
– Hol van Vera Jourová és a sokszor hangos honi jogvédő különítmény?

Küldd tovább, álljunk ki Petry Zsolt mellett!
– A sokszínűség azt jelenti, hogy egy álláspont létezhet egy társadalmi-közéleti vitában?
– Hol van Vera Jourová és a sokszor hangos honi jogvédő különítmény?
Küldd tovább, álljunk ki Petry Zsolt mellett!”

Szijjártó Péter Jourovát és társait kérdezte Petry kirúgásáról

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán egy rövid posztban, Petry Zsolt nevét nem említve, de szavait annak fotójával illusztrálva kérte számon liberális EU-s politikusokon, hogy ezúttal miért nem emelik fel a szavukat.

A magyar politikus Vera Jourovának, Didier Reyndersnek, Frans Timmermansnak, Judith Sargentininek „és minden, a véleménynyilvánítás szabadsága témájában mások gátlástalan kioktatására szakosodott, liberális európai politikusnak” címezte a számonkérést posztjában: „Németországban kirúgtak a munkahelyéről egy embert, mert elmondta a véleményét. Migrációról és családról. Most hol vagytok? Mikor fogtok tiltakozni? Mikor indítotok és milyen cikkely szerinti eljárást?” – tette fel a kérdést a miniszter.

Mint arról beszámoltunk, Petry Zsolt kapusedzőtől azután vált meg klubja, a Hertha, hogy a Magyar Nemzetnek adott interjújában az LMBTQ-családok védelmében tett kijelentése miatt Gulácsi Péterrel kapcsolatban azt mondta: jobban tenné, ha a focival foglalkozna. A migránsok tömeges beengedésének veszélyeivel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: Európa morálisan mélyre süllyedt.

A Deutsche Welle reflexből hazudik, ha magyar ügyről van szó

Hazug címmel jelentetett meg beszámolót a Deutsche Welle nevű német közszolgálati médium Petry Zsolt, magyar kapusedző berlini menesztéséről. A V4NA Hírügynökség megkérdezte az érintett médiumot, hogy erre miért volt szükség.

Hatalmas felháborodást váltott ki mind Magyarországon, mind Németországban, hogy politikai véleménye miatt menesztette a Bundesligában szereplő Hertha BSC Petry Zsolt, magyar kapusedzőt.

A felháborító kirúgásról a Deutsche Welle angol nyelvű oldala is beszámolt, amely már a címben egy jókora hazugságot állított.

„A Hertha Berlin kirúgta a kapusedzőt a homofób és bevándorlóellenes megjegyzései miatt” – olvasható a cikk címében.

Képernyőfotó, az említett cikkről

Csakhogy Petry Zsolt nem tett homofób kijelentéseket, mi több kiállt a magyar válogatott kapusának véleménynyilvánításhoz való szabadsága mellett.

„Gulácsi Péternek a szivárványcsaládokról alkotott liberális véleményével a magyar társadalom többsége nem ért egyet. Ezért sokan elkezdték őt kritizálni, pedig a véleménynyilvánítás morálisan nem támadható. Péter ugyanis nem tett mást, mint kiállt az elvei mellett. Elvi alapon nem lehet és nem is szabad őt elítélni csak azért, mert elmondta a véleményét. Más kérdés, hogy egyetértenek-e az emberek az ő álláspontjával vagy sem. Én sportolóként az ő helyében a futballra koncentrálnék, és nem fogalmaznék meg semmilyen álláspontot közéleti, társadalompolitikai kérdésekben. (…) Hogy mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett, nem tudom. Én biztos, hogy nem kavartam volna fel az indulatokat az ő helyében” – fogalmazott Petry.

A cikkben a DW pofátlanul a címmel ellentétben a Hertha BSC vezérigazgatóját, Carsten Schmidtet is idézte, aki leszögezte, hogy Petry „soha nem viselkedett homofób vagy idegengyűlölő módon”.

Természetesen előfordulhat, hogy a Deutsche Wellének nehézséget okozott a magyar nyelv értelmezése, azonban a teljes interjú angolul is elérhető.

A V4NA megkérdezte a DW-t, hogy

 • Miért hazudták azt, hogy Petry Zsolt, a Hertha BSC kapusedzője homofób kijelentéseket tett?
 • Mit gondolnak a szólás- és véleményszabadság ilyen mértékű megsértéséről Németországban?
 • Elítélik-e a szakember menesztését?

Az eredeti cikket ITT érheti el.

MNO - Facebook - V4NA Hírügynökség
 • Szlávik: Nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás
  Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.
 • Alakul a Facebook-diktatúra
  Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
 • Reneszánsz barátság
  Olyan világot kell visszahozni, mely méltó Európa múltjához, őseink áldozatvállalásához.
MTI Hírfelhasználó