Petry-ügy: Se kenyér, se cirkusz – véleménydiktatúra
A kommunisták és nácik megölték a másként gondolkodókat, a globalisták “törlik” őket: Ha Trump-elnök Twitter-fiókját törölhették, egy fociedzőt is simán elbocsátanak.
2021. április 9. 08:31

A berlini Hertha klub vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta a klub híveit, hogy a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozata miatt azonnali hatállyal menesztik Petry Zsoltot, a csapat kapusedzőjét. Kiszelly Zoltán politológust, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatóját kérdezte a Gondola.

– Igazgató úr, a német sajtó azt füllentette, hogy Petry Zsolt bírálta Gulácsi Pétert, illetve homofób megnyilatkozást tett. Egyik sem igaz: Petry nem bírálta a világklasszis magyar kapust, és egyáltalán nem tett homofób megnyilatkozást. Ugyanakkor keményen kritizálta az EU-t a migránspolitika miatt. A német propagandának miért kellett hazudnia?

– Németországban a társadalom szigorú és körmönfont ellenőrzése zajlik. Már közel négyezer cég fogadta el a “Sokszínűségi Chartát”, ami az uralkodó globalista ideológia gyűjteménye. Innentől kezdve bárkit, aki nem osztja ezeket az értékeket, például a gender ideológiát, el lehet bocsátani az állásából, vagy ha a cége nem bocstája el, akkor a céget lehet emiatt pellengére állítanii. A német propaganda most azt mutatta meg, hogy a Németországban dolgozó külföldiek, vagy az általuk külföldi médiumokban tett nyilatkozatok sem jelentenek kivételt e szabályinterj alól.

– Miért gondoljuk azt, hogy a Petry Zsolt ellen végrehajtott karaktergyilkosság "többről" szól: az európai társadalmakat akarják megfélemlíteni a felbérelt véleményterroristák. Konkrétan kiknek az érdekeit szolgálja az egyre szorosabbra feszülő PC-szájzár?

– Az USA és Németország, vagy általában a hanyatló nyugat mai példája ékesen mutatja azt, hogyan képzeli el a globalista hatalom a járvány utáni “szép új világot”. Ők ezt Nagy Újraindításnak (Great Reset) hívják, ami valójában a globális tőke zabolázatlan uralma lenne. Az ezzel szembeni kritikát és alternatívákat akarják elhallgattatni és ellehetetleníteni. Az elkeseredettség és brutalitás oka abban rejlik, hogy a tőke a nyugati embereknek már nem tud átfogó jóléti alternatívát kínálni. Aki nem hiányszakmában dolgozik, állami alkalmazott, vagy nyugdíjas, annak az életszínvonala jó esetben stagnál. Egy szemléletes példa: Az autóipari technológiaváltás után tíz munkásból már csak egyre lesz szükség, így kilencnek más munkát kell keresnie, feltehetően kevesebb fizetésért. Se kenyér, se cirkusz, marad a véleménydiktatúra, ami elfojtja a kritikát és az alternatívát.

– Petry brutális kijelentést is tett, szó szerint kimondta: "Európa keresztény földrész." Miért sejthetjük, hogy ezután Magyarországon vagy Oroszországon kívül az iszlám világban is könnyebben kap kapusedzői állást, mint a Lajtán túli térségben?

– A globalizmus a tőke vallása, a "Tánc az aranyborjú” körül, ami nem tűr meg maga mellett spirituális és kulturális riválist. Európából bevándorló kontinenst akarnak csinálni, ebben a kereszténység számukra csak zavaró tényező, ezért üldözik és szorítják vissza, ahol csak tudják. Ennek része az úgynevezett "cancel culture”, a nekik nem tetsző vélemények és emberek zárójelbe tétele. A kommunisták és nácik megölték a másként gondolkodókat, a globalisták “törlik” őket: Ha Trump-elnök Twitter-fiókját törölhették, egy fociedzőt is simán elbocsátanak.

Kiszelly Zoltán

A nem Nyugatról pénzelt, hanem hazai forrásokból hazai célokért dolgozó civil szervezetek – köztük a Balassi Kard Művészeti Alapítvány – mit tehetnek azért, hogy hazánkban a jövőben is érvényesülhessen a szólásszabadság, a véleményszabadság alapvető emberi joga?

– A magyar civil társadalomnak továbbra is teret kell biztosítani a szabad vita és az alternatívák számára. A “szabadság kis köreiben”, helyben olyan közösségeket és fórumokat kell működtetni, amelyek erősek, büszkék és összetartóak, csak így őrizhetjük meg kultúránkat, szabadságunkat és magyarságunkat.

Molnár Pál

gondola
  • Orbán: a következő évtizedet a járványok és a migráció határozza meg
    A következő évtizedet a járványok és a migráció határozza meg, és ennek súlyos hatása van az európai kereszténydemokráciára - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Glas Koncila horvát hetilapnak.
  • Kispestre száműzte Szent Istvánt a főpolgármester
    Karácsony Gergely a veszélyhelyzeti felhatalmazással élve egyik utolsó egyszemélyi döntéseként Kispestre száműzte az államalapító eredetileg Szent István parkba tervezett szobrát. A június 14-i főpolgármesteri határozattal végérvényesen a XIX. kerületbe került a szent király bronzba öntött alakja, miközben a róla elnevezett XIII. kerületi parkban semmi sem utal rá.
  • Öt helyet léptünk előre a versenyképességi rangsorban
    Öt helyet lépett előre Magyarország az IMD svájci üzleti iskola Versenyképességi Központja (IMD World Competitiveness Center) által kiadott versenyképességi rangsorban - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
MTI Hírfelhasználó