Latorcai János a brüsszeli elit birodalmi törekvéseiről
A brüsszeliták éppen az alapítók által legfontosabbnak tartott keresztény alapokat igyekeznek kiszorítani – vélekedett Latorcai János, aki szerint Petry Zsolt esete is mutatja ezt.
2021. április 12. 16:00

Latorcai János (KDNP) napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 12-én. MTI/Bruzák Noémi

Az EU alapítói a kereszténydemokrata etikai alapokban hittek – emlékeztetett napirend előtti felszólalásában Latorcai János ma a parlamentben.

A képviselő szerint fel kell tenni a kérdést, miként gazdálkodtak a görög–római és keresztény örökséggel az elmúlt években az unóban.

A Minority SafePack esetét hozta példának a KDNP politikusa, amikor a brüsszeli elit figyelmen kívül hagyta az uniós állampolgárok, de még az Európai Parlament akaratát is, ami Latorcai János szerint a brüsszeliták birodalmi törekvéseit mutatja. – Éppen az alapítók által legfontosabbnak tartott keresztény alapokat igyekeznek kiszorítani – vélekedett Latorcai János, aki szerint Petry Zsolt esete is mutatja ezt. A KDNP képviselője Robert Schumant idézte, mondván: – Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz.

Orbán Balázs hangsúlyozta, az EU egy történelmi tapasztalatokra adott innovatív válasz, amely évtizedekre megalapozta a fejlődést kontinensünkön, mert mederbe terelte a Európa erőit. A kereszténydemokrata politikai eszmerendszer tudta ezeket az erőket harmonizálni – fejtette ki az államtitkár, aki szerint a keresztény társadalmi tanítás alapján berendezett Európában a keresztények mellett az agnosztikusok, de még az ateisták is otthonra lelhettek. Ma az EU veszít világhatalmi súlyából – fejtette ki Orbán Balázs, aki szerint mégis azok kapják a kritikát Brüsszeltől, akik erre a válságra választ keresnek.

Kiemelte: a közép-európai nemzetek feladata, hogy segítsenek az unónak visszatalálni az európai értékekhez.

magyarnemzet.hu
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
  • Szerdáig 90 ezer 16-18 éves foglalhat időpontot oltásra
    Szerdáig 90 ezer 16-18 éves fiatal foglalhat magának időpontot a koronavírus elleni védőoltásra - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.
MTI Hírfelhasználó