A közokiratokat minőségi jogalkotás védje
2021. április 30. 14:25

Juhász Hajnalka, a KDNP vezérszónoka felszólal a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag, valamint a kulturális örökség védelméről szóló törvények módosítását célzó javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 30-án. MTI/Máthé Zoltán

A köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről és a kulturális örökség védelméről szóló törvény módosításáról folytatott vitával kezdte meg munkáját az Országgyűlés pénteken, majd áttértek az Integrált Jogalkotási Rendszert érintő változtatásokra.

Juhász Hajnalka (KDNP) elmondta: az államnak kötelezettsége biztosítani a maradandó értékű körokiratok megőrzését, megismerhetőségét. A magántulajdonba került közokiratok helyzetének rendezése nagyon fontos ügy - tette hozzá.

Kiemelte: a minőségi jogalkotás elősegítését célozza a javaslat, azt a KDNP is támogatja.

Eximbank

Az Országgyűlés a Magyar Export-Import Bank Részvénytársaságról (Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító Részvénytársaságról szóló törvénymódosítás tárgyalásával folytatta pénteki munkáját.

Juhász Hajnalka, a KDNP vezérszónoka szerint a javaslat három módosítási irányt tartalmaz: a magyar cégek külföldi befektetéseivel kapcsolatos fogalombővítést, az Európai Bizottság irányába egy bejelentést, valamint a behajtási kötelezettségre vonatkozó szabályozást.

MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A Parlamentben nyílt meg a Kurultaj
  Több mint 20 nemzet képviselőjének jelenlétében a Parlamentben nyílt meg a Bugacon pénteken kezdődő Kurultaj hagyományőrző rendezvény.
 • A háborúk felelősei
  Kizárt, hogy Putyin (elemzést érdemlő) „dühe” ne játszott volna szerepet a támadási parancs előzményeként. Ő az, aki bármit csinált, a közvéleményt befolyásolni képes nyugati médiában csak és kizárólag negatív jelzővel illették, miközben elnöksége alatt a korábban szétzilált Oroszország újfent katonai és gazdasági hatalom lett – fogalmaz Földi László.
 • Adócsalásba bukhat bele a német kancellár
  Arról ír az AFP francia hírügynökség a Hamburger Abendblatt című német lapra hivatkozva, hogy a „CumEx Files" elnevezésű, adócsalási botrány kapcsán az ügyészség már vizsgálja Olaf Scholz német szociáldemokrata (SPD) kancellár e-mailjet. Scholz 2015. január 1-től lebonyolított elektronikus levelezését nézik át.
MTI Hírfelhasználó