Szüntelen tagadással nem lehet megszüntetni a járványt
Kocsis-Cake Olivio napirend előtt arról beszélt: múlt héten a kormány és Orbán Viktor kegyelmes úr módjára osztogatta a Pfizer-vakcinát, amivel „több órás idegeskedésnek” tették ki az embereket, „összeugrasztották” őket.
2021. május 3. 13:58

– Tényleg ezt gondolják szervezett, tömeges oltásnak? – kérdezte a Párbeszéd politikusa, aki szerint azért pénteken került sor minderre, mert a hétvégén nyitottak Mészáros Lőrinc szállodái, kellett a profit.

Válaszában a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy fogalmazott, megérti, hogy Kocsis-Cake kellemetlenül érzi magát, amikor a kormány emlékezteti az embereket a baloldal oltásellenességére, amit az is szükségessé tesz, hogy egy felmérés szerint csökkent a baloldali szavazók oltási hajlandósága.

Őket Dömötör Csaba arra kérte, hogy ne hallgassanak a baloldal halálkampányára és oltassák be magukat. Az államtitkár mérföldkőnek nevezte, hogy a beoltottak száma meghaladta a négymilliót, és hangsúlyozta: ennek köszönhetően csökken az új megbetegedések és a halálozások száma, hamarosan kezdődik a fiatalok oltása is, az ország pedig lépésről-lépésre újranyit. – Ez minden, csak nem összeomlás. Ahelyett, hogy sértegetné az oltási programban résztvevőket, inkább köszönje meg ezt az óriási munkát – mondta Dömötör Csaba.

Mint fogalmazott: a baloldal következetesen megtámadott minden éppen aktuális védelmi intézkedést, nyitottak volna, amikor elindult a járvány harmadik hulláma, és zárva tartanának most, amikor már el lehet kezdeni nyitni, ám „szüntelen tagadással, golyózáporra nem lehet megszünteti a járványt, de egy országot kormányozni sem”.

Magyar Nemzet
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
  • Szerdáig 90 ezer 16-18 éves foglalhat időpontot oltásra
    Szerdáig 90 ezer 16-18 éves fiatal foglalhat magának időpontot a koronavírus elleni védőoltásra - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.
MTI Hírfelhasználó