Házi karanténban több mint húszezer ember
Hétfőn 444 alkalommal intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség megszegése miatt - ismertette a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi, online sajtótájékoztatón.
2021. május 11. 13:54

Kovács Gábor gépkocsivezető, az Inter-Európa Mentőszolgálat Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. mobil intenzív mentőegységének védőruhát viselő munkatársa egy koronavírussal fertőzött kismamát szállít életmentő beavatkozásra Budapesten 2021. március 19-én. Az életmentésre tervezett mobil intenzív egység (Mobile Intensive Care Unit, MICU) tizenkét éve teljesít szolgálatot az ország egész területén, a mentésben és a betegszállításban egyaránt részt vesz. A mentőautó felszereltsége akár komolyabb beavatkozások elvégzését is lehetővé teszi. A koronavírus-járvány idején az egység feladatai közé tartozik a súlyos, lélegeztetett betegek szállítása, a betegellátás és tesztelés. MTI/Balogh Zoltán

Hétfőn 444 alkalommal intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség megszegése miatt - ismertette a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi, online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert elmondta: 432-en közterületeken, 10-en tömegközlekedési eszközökön, illetve azok várakozóhelyein, ketten bevásárlóközpontok, üzletek területén szegték meg a szabályokat.

Kovács Gábor gépkocsivezető (j) és Barna Gergely mentőápoló (k), az Inter-Európa Mentőszolgálat Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. mobil intenzív mentőegységének védőruhát viselő munkatársai egy koronavírusos beteget látnak el a főváros X. kerületében 2021. március 18-án. MTI/Balogh Zoltán
   
A jogszabály hatályba lépése óta 67 984-re emelkedett a maszkviselési kötelezettség megszegése miatt indult intézkedések száma - közölte.
   
A kijárási tilalom, közterületi magatartási szabályok, illetve a gyülekezés szabályainak figyelmen kívül hagyása miatt hétfőn 64 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, így összesen 68 068-ra emelkedett az ilyen intézkedések száma - tette hozzá.

Berényi Gábor mentőtiszt, Kovács Gábor gépkocsivezető és Örkényi Zsolt mentőtechnikus (b-j), az Inter-Európa Mentőszolgálat Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. mobil intenzív mentőegységének védőruhát viselő munkatársai egy koronavírusos beteget látnak el a főváros XVI. kerületben 2020. november 25-én.
   
A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 1265 rendőri intézkedés volt. Ebből 353 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos felelőssége volt megállapítható, ebből vendéglátó helyen végrehajtott intézkedés 36 volt. A korlátozott nyitva tartásra, illetve benntartózkodás tilalmára vonatkozó szabályok megszegése miatti intézkedések száma 912, ebből 174 vendéglátó helyen - mondta Kiss Róbert.
   
Hétfőn a Magyarországon személyforgalomban átutazással kapcsolatos szabályok megsértése miatt 57 intézkedés történt, összesen pedig 16 931 - tette hozzá.

Kovács Gábor gépkocsivezető, Kóter Eduárd mentőápoló és Fábián Péter orvos (b-j), az Inter-Európa Mentőszolgálat Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. mobil intenzív mentőegységének védőruhát viselő munkatársai koronavírusos beteghez vonulnak ki a főváros XIV. kerületében 2020. november 27-én.
   
Csökkent a hatósági házi karanténban lévők száma, jelenleg 20 197, hétfőn 2002-t rendeltek el. A hatósági házi karanténban lévők közül 1067-en használják az elektronikus ellenőrzésre szolgáló informatikai alkalmazást - mondta Kiss Róbert.

MTI
  • Szijjártó: A migráció kérdésével komolyan kell foglalkozni
    A NATO-erők kivonulása Afganisztánból komoly aggodalmakat vet fel, a térség ugyanis újra az illegális migrációs folyamatok forrása lehet, a migráció kérdésével tehát komolyan kell foglalkozni, nehogy baj legyen - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az észak-atlanti szerződés tagállamai vezetőinek egynapos csúcstalálkozója alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.
  • Orbán: „Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz”
    Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz. Fel kell készíteni a tagállamokat és a NATO-t is arra, hogy ezekre a kihívásokra választ tudjon adni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, a NATO-tagországok egynapos csúcstalálkozójára érkezve hétfőn.
  • Koncesszióba adja az állam a hazai autópályákat
    Meg is jelent a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésére és felújítására, valamint üzemeltetésére és fenntartására vonatkozó koncessziós közbeszerzési eljárás.
MTI Hírfelhasználó