Erős az akarat Európa elpusztítására
Egy olyan időszakhoz érkeztünk, ahol a nemzetközi baloldal a valódi európai értékek helyett a realitást messze nélkülöző neoliberális eszmékkel próbál új szavazóréteget kinevelni magának.
2021. május 14. 13:33

Az Abszolút friss adásában Vágvölgyi Gergely volt Földi-Kovács Andrea vendége. A Vasarnap.hu főszerkesztője beszélt Európa jövőjéről, az új európai szavazórétegről, valamint a lap társadalmi-politikai szerepvállalásáról is. Ezt nézzék!

Elérkezett az új kor. Egy olyan időszakhoz érkeztünk, ahol a nemzetközi baloldal a valódi európai értékek helyett a realitást messze nélkülöző neoliberális eszmékkel próbál új szavazóréteget kinevelni magának. Ez a nemzetközi politikai elit olyan témákat emel be a politikai színpad fényére mint a genderideológia, annak legádázabb, legvállalhatatlanabb követeléseivel. Ezért kell most nekünk, keresztényeknek kilépnünk a nagyvilágba és aktív szereplőjévé válni a globális politikai színpadnak – mondja Vágvölgyi Gergely az Abszolút friss adásában.

A főszerkesztő hozzátette: „Készülnünk kell arra, hogy mi, akik a keresztény értékvédelemmellé sorakozunk fel – akár társadalmi, akár politikai szempontból –számszerűleg nem leszünk dominánsak. Az Európai Unióban sem ez lesz alegmeghatározóbb csoport, ami a 750 fős parlamentet illeti.”

Lapunk főszerkesztője hangsúlyozta; a Vasarnap.hu egy vállaltan kereszténydemokrata újság, ami szeretné megmutatni azt, hogy a keresztény ember hogyan vállal felelősséget a szavakon túl a társadalom formálásáért és jobbá tételéért. Feladatnak és küldetésnek tekinti azokat az eseteket, amikor keresztény értékek esnek támadások, megkérdőjelezéseknek áldozatául. Példaként a gödöllői görögkatolikus templom megrongálását említette, amikor a Vasarnap.hu nem csupán hírt adott a történtekről, hanem olvasóinkkal karöltve megtérítettük az okozott kárt.

Visszafordítható tendencia

Vágvölgyi Gergely szerint az európai keresztény kultúra még menthető. Hozzátette: „A nemzeti kormányoknak köszönhetően, akik szellemi menedéket nyújtanak a progresszív irányzatok elől, a kelet-európai országok esete sokkal kedvezőbb a kereszténydemokrata értékek megőrzésének tekintetében.” Ugyanakkor felhívta a figyelmet egy aggasztó jelenségre, aminek célja Európa újraformálása, a gyökerektől való elszakítása, új szavazórétegek kinevelése, a társadalom értékrendjének átalakítása. A főszerkesztő szerint ezek az értékek, amiket ez az erős politikai akarat a földbe kíván tiporni, azok, amikre alapoznunk kell.

A vasarnap.hu lapot és annak főszerkesztőjét gyakran a fundamentalista jelzővel illetik, amiről azt hiszik, talán fáj nekünk.

Felvesszük „plecsnit” és büszkén a szívünk fölé tűzzük, mert „fundamentalisták vagyunk, azaz építünk az alapokra! De nem vagyunk szélsőségesek!”– fogalmazott a Vasarnap.hu főszerkesztője.

A teljes adást itt tekintheti meg:

Kiemelt kép: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián 

vasarnap.hu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Novák Katalin Bagdadban
  Novák Katalin személyében első alkalommal látogatott magyar köztársasági elnök Irakba - közölte a Sándor-palota az MTI-vel.
 • Vakond a titkosszolgálatok világában
  Nem fogadhatjuk el, hogy az amerikai titkosszolgálati közösség egyik nyíltan deklarált fedőszervezete, a Natio­nal Endowment for Democracy (NED) továbbra is aktívan dolgozzon a magyar belpolitika számukra kívánatos irányba befolyásolásán, megváltoztatásán. Mert miként lehet értelmezni azt, hogy Demszky Gábor volt főpolgármester a mai napig ennek a szervezetnek az ösztöndíjasa? – veti fel Horváth József.
 • Wolfgang Schüssel kapta idén a Petőfi-díjat
  Wolfgang Schüssel, Ausztria volt szövetségi kancellárja vehette át a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány Petőfi-díját csütörtökön, a budapesti Terror Háza Múzeumban rendezett ünnepségen.
MTI Hírfelhasználó