Gyurcsányi elemek Karácsony belépőjében
Karácsony nemrég még azt állította, „egy porcikám sem kívánja” a miniszterelnök-jelöltséget.
2021. május 16. 09:56

Gyengébb, sutább kiadásban, de egyértelműen megfigyelhetők voltak Gyurcsány Ferenc hatásvadász eszközei Karácsony Gergely szombati miniszterelnök-jelölti bejelentkezésében, a szülőfaluba való visszatéréstől kezdve a kortesbeszédig.

Emlékezetes: a DK elnöke már miniszterelnökként is számos alkalommal állt elő olyan, enyhén szólva nehezen hihető történettel, amely emberségét volt hivatott sugallni. A legismertebb ezek között talán az volt, amikor 2005-ben talált egy gyereket.

Az akkori, meglehetősen zavaros beszámolók szerint egy 12 éves ceglédi kislány egy iskolai intő miatt Budapestre utazott, ahol éppen a Gyurcsány házaspár házának a környékére keveredett, akik, miután értesítették a gyerek szüleit, éjszakára befogadták a kislányt.

Mester és tanítványa

Jópofaságára, emberközeliségre játszott abban a 2006-ban az interneten megjelent videón is, amin Gyurcsány az Igazából szerelem című film egyik jelenetét, benne Hugh Grantet utánozva táncolt a miniszterelnöki dolgozószobájában.

Gyurcsány a felvételről azt állította, hogy az egy évvel korábban, Batiz András akkori kormányszóvivő esküvőjére készült, és sejtelme sincs, hogyan került ki a világhálóra.

Szintén ebbe a sorba tartozik, amikor 2009-ben Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatója közben Budai Bernadett kormányszóvivő hirtelen összeesett. Hős lovagként Gyurcsány azonnal odaugrott, karjaiba kapta és kivitte Budait a Nándorfehérvári teremből, a sajtótájékoztató pedig félbeszakadt. A miniszterelnök 10-15 perccel később ért vissza a terembe, és közölte: megérkezett a mentő a kormányszóvivőért, ezután folytatta a sajtótájékoztatót. A kormányszóvivői iroda később azt állította, hogy Budai Bernadett „valószínűleg influenzás”, ezért ájulhatott el.

A lódítás és manipulálás nem áll messze Karácsony Gergelytől sem, elég, ha arra gondolunk, hogy nem olyan rég még kategorikusan azt állította, „egy porcikám sem kívánja” a miniszterelnök-jelöltséget.

magyarnemzet.hu
  • Orbán Viktor: az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes
    "Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz" - áll Orbán Viktor miniszterelnöknek az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.
  • Piros-fehér-zöldben a stadionok
    Az Operaház új központja, az Eiffel Műhelyház is nemzeti színű kivilágítást kap szerdán este, a magyar-német meccs alatt – közölte az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter az Origóval. Az intézmény ezzel csatlakozott ahhoz az egyre népesebb táborhoz, mely kiáll az ellen, hogy Magyarországot politikai indíttatásból, a labdarúgást felhasználva lehessen provokálni.
  • Az EU-nak hiányosságai vannak a nemzeti kisebbségvédelem terén
    Az Európai Uniónak hiányosságai vannak a nemzeti kisebbségvédelem terén, és a 47 tagállamot, köztük a mind a 27 uniós tagországot magában foglaló Európa Tanács féléves magyar elnöksége jó alkalmat kínál, hogy felhívjuk ezekre az elmaradásokra a figyelmet - jelentette ki szerdán Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője az MTI-nek adott nyilatkozatában.
MTI Hírfelhasználó