A rákbetegeken is nyerészkedett az EU korrupcióval vádolt egészségügyi biztosa
Beszámolók szerint az oltások hátterében az Európai Unió egyik legnagyobb korrupciós botránya bontakozik ki, melynek középpontjában az uniós egészségügyi biztos áll. Sztella Kiriakídiszt és családját nem először érik hasonló vádak, évekkel korábban egy bank mögé bújva privatizálták az összes onkológiai kezelést Ciprus szigetén.
2021. május 17. 10:22

Az Európai Unió egészségügyi biztosáról, Sztella Kiriakídiszről ugyanis kiderült, hogy majdnem 1,5 milliárd forint, pontosan 4 millió euró jelent meg férjével közös számláján – hangzott el az M1 Unió27 című műsorában.

Ómolnár Miklós, újságíró arról számolt be a blogján, hogy megvesztegetést gyanítanak az ügy hátterében. Méghozzá azt, hogy a koronavírus elleni vakcinák szállítására szerződött gyógyszergyártóktól kapta a pénzt. A szerződéseket ugyanis a biztos írta alá.

Beszámolók szerint a ciprusi Sztella Kiriakídisz megpróbálta úgy beállítani, mintha a pénzt hivatalos úton, magától a banktól kapta volna kölcsön. Erre azonban nincs fedezete a biztosasszonynak.

A ciprusi sajtó már passzív vesztegetésről beszél az ügyben. Már csak azért is, mert egy ciprusi számvevőszéki jelentés szerint sem a fizetéséből, sem más forrásból nem képes visszafizetni ezt az európai viszonylatban is hatalmasnak számító összeget.

Az uniós vakcinabeszerzést egyre több tagállamban bírálják, ugyanis az előzetesen megrendelt nyugati vakcináknak csak a töredéke érkezett meg eddig a tagállamokba. A gyártóktól mégsem lehet kárpótlást kérni.

Szakértők szerint azért is nehéz tisztán látni az uniós biztos korrupciós ügyében, mert az európai liberális, baloldali média gyakorlatilag hallgat az ügyben.

Beszámolók szerint minden eddig megismert részlet csak erősíti a korrupciógyanút.

Az uniós egészségügyi biztos és családja nem először keveredik egészségüggyel kapcsolatos korrupciós botrányba. Évekkel korábban egy bank mögé bújva privatizálták az összes onkológiai kezelést Ciprus szigetén, aztán az egekbe srófolták a kezelések árát.

A rákbetegeken gazdagodó család neve szitokszó lett az országban.

Amikor már tűrhetetlenné vált a helyzet a ciprusi parlament elé került az ügy. Minden képviselő a rákkezelések árának csökkentésére szavazott, kivéve egyetlenegyet: Sztella Kiriakídiszt.

hirado.hu - M1
  • Elítélte a bíróság a Népszava kereszténygyalázását
    A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-helyettese másodfokon pert nyert a Népszava ellen. A bírósági indoklás szerint a lap a Jézust gúnyoló karikatúrája és szövege miatt megsértette a keresztény vallási közösséghez tartozásával összefüggésben érvényesített, emberi méltósághoz fűződő személyiségi jogát.
  • Baloldaliak is támogatják a kormány új intézkedéseit
    A kormányellenesek több mint kétharmada támogatja az Orbán Viktor által bejelentett intézkedéseket – derül ki a Real-PR 93 kutatásából. A 200 ezer forintos minimálbér bevezetésével értenek egyet a legtöbben a megkérdezettek közül, de a családi adó-visszatérítésnek is 80 százalékos a támogatottsága.
  • Orbán Viktor: Harminc éve szabadon
    A miniszterelnök a magyar függetlenség napja alkalmából elhangzott beszéde.
MTI Hírfelhasználó