Tizenkilenc éves magyar úszó sikere az Eb-n
A Kőbánya SC sportolója a hatodik idővel (8:35.71) került a fináléba, ahol gyakorlatilag végig a negyedik pozícióban úszott. Edzőjével, Turi Györggyel látják, miben kell javulniuk az olimpiai felkészülés során.
2021. május 18. 19:19

Késely Ajna a női 800 méteres gyorsúszás döntőjében a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 18-án. MTI/Kovács Tamás

Késely Ajna negyedik lett női 800 méter gyorson kedden a Duna Arénában zajló úszó Európa-bajnokságon.

A 19 éves magyar versenyző, aki 2018-ban Glasgow-ban második volt ebben a számban, 8:27.31 perces idővel csapott célba. A számot a címvédő olasz Simona Quadarella nyerte.
 
A Kőbánya SC sportolója a hatodik idővel (8:35.71) került a fináléba, ahol gyakorlatilag végig a negyedik pozícióban úszott, és hétfő délelőtti idején ugyan jócskán javított, a dobogóért nem tudott harcolni.
   
Késely az M4 Sportnak elmondta, egyáltalán nem csalódott, amiért lemaradt a dobogóról, mert tisztában van azzal, hogy munkából érkezett az Eb-re, és a folytatásban is azért dolgozik, hogy napról napra jobb legyen. Hozzátette, edzőjével, Turi Györggyel látják, miben kell javulniuk az olimpiai felkészülés során.  

Kalmár Ákos a férfi 1500 méteres gyorsúszás előfutamában a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 18-án. MTI/Kovács Tamás

 

Burián Katalin a női 50 méteres hátúszás előfutamában a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 18-án. MTI/Kovács Tamás

 

Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillanngóúszás előfutamában a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 18-án. MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf címvédőként, világcsúcstartóként és világbajnokként a legjobb idővel jutott 200 méter pillangón az elődöntőbe kedden a Duna Arénában zajló úszó Európa-bajnokságon.

A Honvéd klasszisa magához képest közepes eredménnyel, 1:54.38 perccel végzett az élen az előfutamok összesítésében.

Ugyanebben a számban a riói olimpián bronzérmes, a 2018-as glasgow-i kontinensviadalon Milák mögött második Kenderesi Tamás 1:57.02-vel kilencedikként lépett tovább.

Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás előfutamában a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 18-án. MTI/Kovács Tamás

Németh Nándor (k) rajtol a férfi 100 méteres gyorsúszás előfutamában a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 18-án. MTI/Kovács Tamás

Férfi 100 méter gyorson Németh Nándor a nyolcadik (48.38 mp) idővel került az elődöntőbe, ahol egyéni csúcsát hat századdal megjavítva, Milák országos rekordjától csak két századdal elmaradva, 48.02 másodperccel bejutott a fináléba.

MTI
Címkék:
  • Elindult a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között
    Elindult a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train, az első utasokat szállító, menetrend szerinti szerelvény hétfőn fél négykor gördült ki a vásárhelyi nagyállomásról.
  • Orbán Viktor az OECD főtitkárával tárgyalt
    Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután a Karmelita kolostorban tárgyalt a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közelmúltban kinevezett új főtitkárával, Mathias Cormannal - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
  • Tovább nőtt a genderideológiát elutasító magyarok aránya
    Amíg 2021 áprilisában a magyar felnőtt lakosság 69 százaléka gondolta úgy, hogy a férfi és női nemek velünk született tulajdonságok, addig novemberben már közel háromnegyedük, 72 százalékuk helyezkedett ugyanerre az álláspontra. Ráadásul emelkedett azoknak az aránya is, akik szerint csak férfi és csak női nem létezik: 2021 áprilisában 66, novemberben pedig már 73 százalékuk utasította el e tekintetben is a genderideológia legalapvetőbb állítását – derül ki az Alapjogokért Központ áprilisi és novemberi közvélemény-kutatásából.
MTI Hírfelhasználó