Napok óta fuldoklik a közlekedési dugóban Budapest
Hétfőn, kedden és szerdán is hatalmas forgalmi dugók alakultak a pesti alsó rakpart lezárása, illetve az értelmetlen kerékpársávok és az M3-as metró felújítása miatt. Ez még nem minden. Jövő héten a Lánchíd felújítása miatt is tovább bénul majd a főváros forgalma. Karácsony Gergely munkája még az Országgyűlésben is szóba jött.
2021. június 9. 10:49

Az Alkotmány utca és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződéséből jól látható a nyugati téri felüljáró, ahol több száz méter hosszú, egybefüggő a kocsisor. A Bajcsy-Zsilinszky úton is, egészen a Deák Ferenc térig csupán lépésben haladhatnak a járművek – mondta az M1 tudósítója.

Ez kétségkívül a pesti alsó rakpart lezárása miatt van. A rakpartot lezárták hétfőtől a Margit híd és a Lánchíd közötti szakaszon, alternatív útvonalakat pedig nem jelöltek ki, mindenki arra kerül, amerre tud – tette hozzá.

Úgy folytatta, az előző két nap tapasztalatai azt mutatják, hogy eléggé sokan próbálnak kerülni az Észak-pesti régióból érkezők a Váci út-Bajcsy-Zsilinszky út irányába, ennek köszönhető a jelenlegi állapot.

A Dél-pesti régió irányából érkezők jelentős része pedig a Rákóczi úton próbál bejutni a belvárosba, már az Erzsébet hídtól sokan megpróbálnak felhajtani a Ferenciek tere irányába, aztán tovább a Rákóczi útra. A Ferenciek terén azonban mától lezárták a buszsávot az M3-as metró építése miatt, jelentős a torlódás a Rákóczi úton – fogalmazott.

A Ferenciek terétől majdhogynem a Keleti pályaudvarig egybefüggő a kocsisor.

Ahogy korábban írtuk, még az Országgyűlésben is szóba került a budapesti dugók ügye. Dömötör Csaba államtitkár szerint a főváros baloldali vezetésének munkáját jól jellemzik – az egyre nagyobb szemét és gaz mellett – a gigadugók.

Az államtitkár hangsúlyozta: meg lehet nézni a belvárost vagy a külső kerületeket reggel és délután.

Óriási dugók vannak közvetlen összefüggésben a főváros által felügyelt beruházásokkal és ez még rosszabb lesz a következő hetekben. Nos, nem a felújításokkal van a gond, hanem azzal, hogy szemmel láthatóan egyáltalán nem gondolták végig, hogy hogyan kell átszervezni úgy a közlekedést, hogy ezek a beruházások a legkisebb kellemetlenséggel járjanak. Azt tudjuk, hogy a gazos területeket méhlegelőnek hívják. Csak azt az egyet kérjük, hogy amikor beáll az egész város, akkor azt ne nevezzék autóspihenőnek, hanem nevezzék annak, ami, gigadugónak.

A közeljövőben nem lesz javulás, sőt nagy valószínűséggel még a mostaninál is nehezebb lesz majd közlekedni a fővárosban. Jövő szerdától ugyanis lezárják a Lánchidat. Várhatóan júliusban pedig elkezdik a Blaha Lujza tér felújítását is, ami legalább másfél évig tart. A kivitelezés idejére mindkét irányban sávokat vesznek majd el az autósoktól.

Ugyanis kedden sem volt jobb a helyzet.

Az M1 tudósítója szerint reggel a Corvin-negyedtől induló biciklisáv miatt egy sávra szűkül az autóforgalom, több kilométeres sor torlódott fel, aki arra közlekedett, rendkívüli menetidő növekedésre kellett készülnie. De délutánra sem javult a helyzet, a fővárosi Fidesz szerint még délután is hatalmas közlekedési káosz volt, pedig ebben az időszakban ez korábban nem volt jellemző.

Hétfőn is hatalmas dugók voltak a fővárosban.

„Felháborodott olvasóink jelezték, hogy továbbra is problémát jelent az, hogy a főváros által bevezetett biciklisáv miatt a körúton több ponton egy sávosra szűkült az autóforgalom. Olvasónk szerint az jut csak előre, aki a szabályokat megszegve, ráhajt a biciklisávra. Ahogy ő fogalmaz: „megint a pofátlanok nyernek, a szabálykövetők viszont csak szívnak” – írta a Mandiner.

Mint ismert a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat egyszerre kezdi meg több budapesti útszakasz felújítást, máris hatalmasak a dugók. Korábban sokat bírálták a városvezetést a nagykörúti biciklisávok miatt.

Hollik István a Fidesz kommunikációs igazgatója egy szemléletes poszttal mutatta meg a tragikus helyzetet.

hirado.hu
  • Elindult a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között
    Elindult a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train, az első utasokat szállító, menetrend szerinti szerelvény hétfőn fél négykor gördült ki a vásárhelyi nagyállomásról.
  • Orbán Viktor az OECD főtitkárával tárgyalt
    Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután a Karmelita kolostorban tárgyalt a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közelmúltban kinevezett új főtitkárával, Mathias Cormannal - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
  • Tovább nőtt a genderideológiát elutasító magyarok aránya
    Amíg 2021 áprilisában a magyar felnőtt lakosság 69 százaléka gondolta úgy, hogy a férfi és női nemek velünk született tulajdonságok, addig novemberben már közel háromnegyedük, 72 százalékuk helyezkedett ugyanerre az álláspontra. Ráadásul emelkedett azoknak az aránya is, akik szerint csak férfi és csak női nem létezik: 2021 áprilisában 66, novemberben pedig már 73 százalékuk utasította el e tekintetben is a genderideológia legalapvetőbb állítását – derül ki az Alapjogokért Központ áprilisi és novemberi közvélemény-kutatásából.
MTI Hírfelhasználó