Deutsch: No karlendítés, no letérdeplés
A Fidesz EP-képviselője a közösségi oldalán írt arról, hogy a magyar labdarúgó-válogatott korábban sem engedett a politikai nyomásnak.
2021. június 14. 00:19

„Nyolcvanhárom éve az angol labdarúgó-válogatott, engedve a korszellemnek, náci karlendítéssel tisztelgett Berlinben egy válogatott mérkőzés előtt, néhány napja pedig az ír labdarúgó-válogatott, engedve ismét a korszellemnek, letérdepelve szolidarizált egy válogatott mérkőzés előtt” – olvasható Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőjének megjegyzése a közösségi oldalán. A jobboldali politikus emlékeztetett: „A magyar nemzeti válogatott nyolcvan éve és most is vigyázzban állt.”

„No karlendítés, no letérdeplés. Respect. Ennyi.” – zárta rövidre Deutsch.

 

Az utóbbi napokban kezdett el az interneten terjedni egy fotó, melyen látható, hogy 1938 májusában, a Berlinben rendezett Németország–Anglia futballmérkőzés előtt mindkét csapat játékosai náci karlendítéssel tisztelegtek, míg egy másik felvételen az 1940. áprilisi Németország–Magyarország mérkőzés előtti csapatképen az látszik, hogy csak a német csapat alkalmazta a karlendítést, míg a korabeli Képes Sportban közölt felvétel tanúsága szerint a teljes magyar válogatott (és a belga játékvezető) megtagadta azt.

MNO - Facebook
  • 1300 egyházi tábor várja nyáron a fiatalokat
    Az idén nyáron 1300 egyházi táborban, zarándoklaton és hosszabb hétvégi kirándulásokon vehetnek részt a fiatalok a kormány 520 millió forintos támogatásának segítségével - jelentette be a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen, ahol nyírbátori görögkatolikus táborozókat köszöntött a Rákóczi-várban.
  • Gyurcsányi karokban éri haláltusa a Momentumot
    A poszt-SZDSZ-es szalonok és a balliberális sajtó részéről oly lelkesen fogadott infjoncokból a DK által dominált baloldali politikai térfél csicskái lettek. Túlzás? Aligha.
  • 5G – 5GK
    A nemzetközi összehasonlítások alapján nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország kiválóan teljesít a vezetékes és a vezeték nélküli digitális infrastruktúrák területén is.
MTI Hírfelhasználó