Világbotrány készülőben?
A budapesti mérkőzés előtt a hollandok csapatkapitánya előre bejelentette, hogyha rasszista bekiabálást hall, akkor lemennek a pályáról.
2021. június 27. 01:43

„Vasárnap a holland válogatott lép pályára a Puskás Arénában Csehország ellen. A budapesti mérkőzés előtt a hollandok csapatkapitánya (címképünkön) előre bejelentette, hogyha rasszista bekiabálást hall, akkor lemennek a pályáról. Georginio Wijnaldum azt is leszögezte, hogy szivárványos karszalaggal lép a pályára.

Jól látható politikai támadás folyik Magyarországgal szemben ezekben a pillanatokban is.

Képzeljük el a helyzetet, hogy néhány jól fizetett aktivista (életében először) elmegy a holnapi meccsre és provokációs céllal elkezd rassziszta rigmusokat skandálni. Ezt kb. 10 beépített ember le tudja vezényelni. Wijnaldum és az egész holland csapat lemegy a pályáról, mondván a »magyarok nácik«. Vasárnap az egész világ ezt a meccset fogja nézni, tehát garantált világbotrány. Miközben szó sincs arról a valóságban, hogy mi, magyarok rasszisták lennénk.

Elképesztő veszélyről van szó, éppen emiatt fordulok a szurkolótársaimhoz, hogyha provokátorokat látnak és hallanak, akkor azonnal utasítsák őket csendre.

Ez nem játék!”

Bohár Dániel

Nem lesznek ott a magyar szurkolói csoportok a holland-cseh mérkőzésen

MTI/Kovács Tamás

Hivatalos közleményt adott ki a Carpathian Brigade a vasárnapi EB mérkőzéssel kapcsolatban, melyet alább változtatás nélkül közlünk:

„Bár számunkra is érthetetlen még a feltételezés is, csak hogy bizonyos kételyeket eloszlassunk: magyar szurkolói csoportok nem vesznek részt a holnapi Puskás Arénában rendezendő Eb-mérkőzésen.

Számunkra most az Európa-bajnokság véget ért!

Öröm az ürömben, hogy mindhárom Eb-mérkőzésünk felejthetetlenre sikerült, amire mi végtelenül büszkék is vagyunk.

Más kérdés, a nemzetközi futballszövetség és egyéb szervezetek az eddiginél is nagyobb célkeresztet tettek mozgalmunkra, nagy erővel dolgoznak azon, hogy ellehetetlenítsenek bennünket.

Sok magyar szurkolónak van jegye a holnapi nyolcaddöntőre, hozzájuk az alábbi kéréssel fordulunk:

Arra kérünk mindenkit, aki kilátogat, tiszta fejjel és civilben tegye, minden felesleges feltűnősködést kerülve. Ne üljetek fel semmilyen provokációnak, élvezzétek a mérkőzést, ősszel pedig folytatás, EGYÜTT!”

Csányi Sándor is a sportszerű szurkolásra kér mindenkit

Korábban Bohár Dániel és a Carpathian Brigade is erre kérte a szurkolókat.

Nyílt levelet írt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke, amelyben sportszerű szurkolásra kér mindenkit, aki látogat vasárnap a Hollandia‒Csehország Eb-nyolcaddöntőre a Puskás Arénába. Az mlsz.hu-n megjelent levelet alább változtatás nélkül közöljük.

„Tisztelt Szurkolók!

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnökeként ezúton is köszönetet mondok azért, hogy olyan fantasztikus hangulatot teremtettek az Európa-bajnokság mérkőzésein, mely egyértelműen hozzájárult a magyar férfi válogatott tiszteletre méltó szerepléséhez. Köszönöm, hogy az utazási nehézségek ellenére, sokan idegenbe is elkísérték a csapatot.

Vasárnap még egy nyolcaddöntő-mérkőzésnek, a Hollandia–Csehország összecsapásnak ad otthont a Puskás Aréna, melyre ismét több tízezer magyar néző váltott jegyet. Ahhoz, hogy a jövőben is házigazdája lehessen Magyarország rangos sporteseményeknek, és ami legalább ennyire fontos, hogy a magyar válogatott mindig és mindenkor telt házas buzdítás mellett játszhassa mérkőzéseit, a kitűnő hazai szervezés mellett a sportszerű légkör is elengedhetetlen. Vendéglátóként ki kell vívni a széleskörű nemzetközi elismerést ezen a téren is.”

(MLSZ)

mandiner.hu
MTI Hírfelhasználó