Holland magaskultúra Budapesten
Nem éppen illemtudó oldalukat mutatták azok a holland futballszurkolók, akik a tegnapi, budapesti Európa-bajnoki nyolcaddöntő mérkőzés előtt fényes nappal, senkitől sem zavartatva magukat, csoportos vizelést tartottak egy VII. kerületi bérház oldalán. A szemtanúkat felháborította az incidens, tegyük hozzá, teljesen jogosan.
2021. június 28. 21:31

A gusztustalan erzsébetvárosi látképet egy budapesti hölgy megörökítette, és a Facebook-oldalán közzétette a gátlástalan narancssárga drukkerek botrányos viselkedését.

A szurkolók, miután sorban állva illemhelyként igénybe vették a bérház falát, mintha mi sem történt volna, vidám hangulatban vonultak tovább a Puskás Aréna felé.

Sajnálatos, de ezek a drukkerek annak az országnak az állampolgárai, amely nem is olyan rég nyíltan indított lejárató kampányt Magyarország ellen, és amelynek korrupt, botrányokat egyre-másra halmozó miniszterelnöke a pár napja elfogadott pedofiltörvény kapcsán „térdre kényszerítené” országunkat.

Joggal merülhet fel a kérdés, vajon milyen visszhangot váltott volna ki az európai sajtóban, ha a magyar szurkolók vállalkoztak volna hasonló szemérmetlenségre a holland fővárosban.

Közegészségügyileg is aggasztó állapotokat hagytak maguk után a holland szurkolók. A Metropol egyik olvasója megörökítette, amint az északról érkezett drukkerek levizelik a budapesti épületek falát. A Magyar Nemzet megkérdezte a fővárost, hogy terveznek-e fertőtlenítő takarítást végezni a budapesti Eb-meccsek után, azonban lapunkhoz eddig nem érkezett válasz. A takarításért felelős FKF Zrt. nem kívánt információkat közölni az üggyel kapcsolatban.

A vasárnap rendezett budapesti mérkőzésen Hollandia 2-0-ra kikapott az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében Csehországtól, így búcsúzni kényszerültek a tornáról.

hirado.hu
  • Háború a nemzetállamok ellen
    Az internethasználók több mint negyven százaléka kezeli a platformot. Zuckerberg úr tehát moshatja kezeit: rajta igazán semmi nem múlik – vagy talán éppen majdnem minden?
  • Hazudtak, akik a CEU bezárásával kampányoltak
    Orbán Viktor kormányfő úgy fogalmazott: "Kizökkent az idő! Konferenciát tartottak Budapest belvárosában, mégpedig a CEU épületében, a Nádor utcában." "Évek óta azt hallom a liberális politikusoktól és az őket támogató médiumoktól, hogy a magyar kormány bezáratta, és elüldözte az egyetemet Budapestről" - jegyezte meg.
  • A Jogi Könyvszalon gyarapíthatja közös tudásunkat
    A francia mintára létrejött Magyar Jogi Könyvszalon hozzájárulhat közös tudásunk gyarapításához és a közéleti vitakultúra színvonalának emeléséhez - mondta köszöntőjében az államfő a hagyományteremtő szándékkal megszervezett, jogi könyveket bemutató első ilyen rendezvényen.
MTI Hírfelhasználó